avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract antena GSM si reparatie capitala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract antena GSM si reparatie capitala lift

Buna ziua,

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 8 etaje care are montata deasupra blocului o antena GSM. La momentul mutării mele in bloc, antena era deja montata si am așteptat terminarea termenului din contractul cu firma de telefonie pentru rezilierea contractului. Intre timp, la ultimul etaj s-au schimbat toti proprietarii "initiali" care semnasera de prima data contractul cu firma de telefonie. Acum nici unul dintre cei 3 proprietari nu mai doresc antena pe bloc si am comunicat presedintelui asociatiei despre acest lucru inca de acum cativa ani. Cu toate astea, el a prelungit valabilitatea contractului cu firma de telefonie pentru inca 10 ANI !!!!
Ce este de facut in aceasta situatie, pentru a scapa de antena GSM din capetele noastre? Prelungirea contractului este legala, tinand cont ca acum nu mai sunt intrunite conditiile initiale (acordul tuturor proprietarilor de la ultimul etaj)? Se poate contesta aceasta prelungire si astfel sa se rezilieze contractul cu firma de telefonie?

Si inca o chestiune. Inteleg ca liftul deoarece este vechi trebuie sa suporte o reparatie capitala pentru a mai putea obtine avizul de functionare. Presedintele asociatiei spune ca nu se poate folosi de banii stransi din chiria antenei pentru a face aceste lucrari de reparatie capitala, si ca tot noi proprietarii trebuie sa platim inlocuirea liftului. Este adevarat asa ceva? Exista undeva vreo lege care spune ca asociatia nu poate dispune de banii din cont pentru a inlocui liftul daca are bani si doreste acest lucru?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:28, 17 Februarie 2014
Nu exista norma in vigoare care sa prevada ca la schimbarea fiecarui proprietar,se renegociaza clauzele raporturilor juridice incheiate cu terti
Referitor la sumele reprezentand chirie spatii parti comune
,L nr 230/2007 art 13 prevede veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor
Va multumesc pentru raspuns.
Imi puteti da un link catre legea 230/2007 cu ultimele actualizari in vigoare (eventual 2014 daca este cazul) pentru a ma duce documentat la sedinta?
Multumesc!
Art. 13. - Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Precizari mai clare gasim si in HG 1588/2007, art. 24:
(6) Veniturile obţinute de asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antena gsm andradaa andradaa Buna ziua. In cadrul unei asociatii , pe terasa blocului s-a montat o antena GSM, propriatarul platind asociatiei o chirie. Ce acte trebuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli modernizare lift mirelaprj mirelaprj buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si s-a propus modernizarea liftului. Pe acoperis avem antene de la o firma de telefonie mobila care ne plateste ... (vezi toată discuția)
Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)