avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chirie teren in folosinta - teren vandut ca si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chirie teren in folosinta - teren vandut ca si cota parte in baza legii 112/1995

Buna ziua,

Parintii mei detin un apartament si o cota parte din partile comune de 10% intr-un imobil (casa nationalizata) cumparat in baza legii 112/1995.
In contractul de vanzare-cumparare este specificat ca se vinde si cota parte impreuna cu apartamentul si terenul de sub ap. Ulterior vanzarii a fost incheiat un contract de inchiriere pentru o suprafata de teren din perimetrul curtii.
Din moment ce aceast teren este in perimetrul curtii, nu este detinut de catre parintii mei prin cota parte? De ce trebuie platita chirie pe acesta?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
Mr-X, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mr-X , utilizator 16:01, 16 Februarie 2014
Pentru ca terenul din curte nu le apartine... si il folosesc.
Trebuie sa faceti diferenta intre terenul de sub casa si cel de langa casa.
In contractul de vanzare-cumparare este specificata cota parte de 10% din partile comune, terenul respectiv nu este parte comuna?
Terenul este .... teren.
Spatiile comune sunt holurile, podul, pivnita etc iar cota de 10 % se raporteaza la acestea. Daca nu se face vorbire despre teren in actul parintilor inseamna ca nu aveti nici macar cota parte din terenul pe care este edificata constructia. Este normal sa plateasca chirie proprietarului.
Mergeti la Impozitele si taxele locale unde veti primi lamuririle necesare!
Este trecut in contract spatiul de sub ap., 80mp.
Imi puteti spune unde pot gasi o definire a spatiilor comune, conform legii?

Suprafata de teren a curtii este mai mare, pe suprafata libera si-au construit proprietarii magazii. Problema este ca nu este indicata zona de folosinta, iar spatiul pe care il folosim noi este relativ mic, 20mp, iar in contract sunt trecuti 100 mp.

Alte discuții în legătură

Probleme imobil cu legea 112?!? Chel00 Chel00 Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) ... (vezi toată discuția)
Locuinta cumparata de la stat mi-a fost vanduta in procent de 90% dhaneeey dhaneeey buna ziua, in 1999 am cumparat de la statul roman (prin afi) locuinta detinuta cu chirie in baza legii 112/95, in procent de 90% din apartament, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare elucidare acte de propietate curte comuna nitzu88 nitzu88 Buna seara, As vrea sa stiu unde trebuie sa ma adresez pentru clarificarea situatiei terenului aferent unui imobil curte comuna? Situatia este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)