in baza unui contract de vanzare-cumparare, o persoana a fost obligata la plata unei sume de bani. intrucat aceasta suma nu a fost platita, s-a formulat o cerere de executare silita de catre creditori, insa dupa primirea somatiei de plata, debitorul a platit creditorilor atat suma neachitata, cat si cheltuielile de executare. in acest sens, exista o declaratie notariala prin care creditorii recunosc ca au primit de la debitor aceste sume. ulterior achitarii pretului neachitat si a cheltuielilor de executare, debitorul primeste un proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare silita si o somatie , prin care i se pune in vedere sa achite cheltuielile de executare (pe care el le-a achitat deja direct creditorilor).
in aceste conditii, debitorul formuleaza o contestatie la executare sau la titlul executoriu reprezentat prin procesul verbal?
valoarea titlului nu s-a modificat. se pun in dicutie cheltuielile de executare. ca atare se va face o contestatie la executare, solicitandu-se inchiderea dosarului de executare motivat de faptul ca la data de ......in fata notarului, creditorul si-a recuperat creanta si cheltuielile de judecata.
Notificarea ulterioara a executorului nu are nici o valabilitate, acesta avand posibilitatea de a-si recupera cheltuielile de la creditor
si prin contestatia la executare pe care o formulez, chem in judecata creditorul sau biroul de executor judecatoresc?
pot sa cer in cadrul acestei contestatii pe langa incetarea executarii si obligarea creditorului la plata cheltuielilor de executare, avand in vedere ca aceste cheltuieli i-au fost platite direct lui?
in cadrul contestatiei solicitati anularea formelor de executare motivat de faptul ca ati achitat creditorului toate sumele datorate. practic dosarul de executare este inchis.