avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... RAPORTUL ANUAL AL ANGAJATORULUI REFERITOR LA BILANTUL ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

RAPORTUL ANUAL AL ANGAJATORULUI REFERITOR LA BILANTUL ACTIVITATII SSM SE DEPUNE LA ITM IMPREUNA CU PROCESUL VERBAL AL SEDINTEI CSSM DIN TRIMESTRU AL ANULUI PENTRU ANUL ANTERIOR

Conform HG1425/2006 - cu modificarile si completarile ulterioare, procesele verbale ale sedintelor CSSM se depun in maxim 10 zile de la acestea la ITM. In prima sedinta a noului an, angajatorul prezinta CSSM un Bilant al activitatilor SSM din anul precedent. Acest raport se depune/transmite de catre secretarul CSSM impreuna cu procesul verbal al sedintei respective (atasat la procesul verbal al sedintei CSSM)?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:07, 17 Februarie 2014
Procesul verbal al CSSM in care au fost facute mentiuni scrise legate de documentele analizate, nu este mentionat ca fiind obligatoriu a se trimite la ITM. Vezi art. 69 din NM de aplicare a Legii ssm nr. 319/ 2006, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, ci doar raportul avizat de catre CSSM.
In practica se intocmeste un PV in care se mentioneaza documentele analizate si PV poarta semnaturile membrilor comitetului, pentru adoptarea acestor documente.
In conditiile in care angajatorul trebuie sa prezinte, cel putin o data pe an, comitetului de securitate si sanatate in munca un raport scris care cuprinde situatia securitatii si sanatatii in munca, actiunile care au fost intreprinse si eficienta acestora in anul incheiat , precum si propunerile pentru planul de prevenire si protectie ce se vor realiza in anul urmator. intr-o sedinta a CSSM convocata conform prevederilor legale (normal prima din an) si cum secretarul comitetului are obligatia transmiterii inspectoratului teritorial de munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat cu ocazia seditei mi se pare normal ca cele doua documente sa fie transmise impreuna.

Art. 66 alin (8) din NM de aplicare a Legii 319/2006 modificata , aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare:
"Secretarul comitetului de securitate si sanatate in munca transmite inspectoratului teritorial de munca, in termen de 10 zile de la data intrunirii, o copie a procesului-verbal incheiat."

Art. 69 alin (2) din NM de aplicare a Legii 319/2006 modificata , aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare:
"Angajatorul trebuie sa transmita raportul prevazut la alin. (1), avizat de membrii comitetului de securitate si sanatate in munca, in termen de 10 zile, inspectoratului teritorial de munca."
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cssm legal intrunit mvasilescu mvasilescu La un CSSM pot participa trei reprezentanti ai lucratorilor (din cei 4 nominalizati in decizie), 2 reprezentanti ai angajatorului (din cei 3 nominalizati in ... (vezi toată discuția)
Firmele care au reprezentanti ai lucratorilor cu atributii ssm transmit bilantul ssm al angajatorului la itm? SC GEEA RUGBY CLUB SRL SC GEEA RUGBY CLUB SRL In modificarile HG1425/2006 - normele de aplicare a Legii nr. 319/2006 privind SSM, se precizeaza ca reprezentantul lucratorilor cu atributii in SSM, preia ... (vezi toată discuția)
Cssm marianadavid marianadavid O societate a atin numarul de 52 de salariati. Ce documente trebuie depuse la ITM la infiintarea acestuia. Multumesc! (vezi toată discuția)