avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare cu clauza sau act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare cu clauza sau act de donatie

in anul 1989, in urma unui partaj, mi-a revenit un apartament cu 3 camere. Fostul meu sot a fost despagubit. In anul 2001 m-am recasatorit, iar sotul meu are un copil din prima casatorie, iar eu un copil tot din prima casatorie. As vrea sa stiu daca dupa decesul nostru fiica sotului are drept la apartamentul meu, dobandit in urma partajului, iar daca da, ce este mai corect sa intocmesc pentru ca dupa decesul nostru , fiica mea sa intre in posesia apartamentului, care de fapt ii revine de drept- act de vanzare cumparare cu clauza sa intre in posesie dupa moartea noastra sau act de donatie pentru fiica mea. As dori un act sa nu poata fi atacat in instanta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:15, 17 Februarie 2014
daca ar deceda sotul dvs inainte nu va mosteni fiica lui nimic din ap, insa daca va fi invers, sotul dvs ar mosteni 1/4 din apartament cota ce ii va reveni mai tarziu fiicei lui dupa decesul acestuia.
Puteti vinde copilului si va rezervati drept de habitatie viagera. Singurul care ar putea ataca actul e sotul dvs daca va supravietuieste. Daca e om pasnic si are o relatie buna cu fiica dvs, ii puteti rezerva si lui drept de habitatie viagera daca nu ar avea unde locui dupa decesul dvs.
Insa cine l-ar ingriji ?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu uzufruct viager scurpin77 scurpin77 Buna ziua. Sunt recasatorita legal din 07.05.2007, iar in 14.06.2012 am incheiat la notar un contract de donatie prin care sotul imi lasa partea lui mie in ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)