in anul 1989, in urma unui partaj, mi-a revenit un apartament cu 3 camere. Fostul meu sot a fost despagubit. In anul 2001 m-am recasatorit, iar sotul meu are un copil din prima casatorie, iar eu un copil tot din prima casatorie. As vrea sa stiu daca dupa decesul nostru fiica sotului are drept la apartamentul meu, dobandit in urma partajului, iar daca da, ce este mai corect sa intocmesc pentru ca dupa decesul nostru , fiica mea sa intre in posesia apartamentului, care de fapt ii revine de drept- act de vanzare cumparare cu clauza sa intre in posesie dupa moartea noastra sau act de donatie pentru fiica mea. As dori un act sa nu poata fi atacat in instanta. Va multumesc
daca ar deceda sotul dvs inainte nu va mosteni fiica lui nimic din ap, insa daca va fi invers, sotul dvs ar mosteni 1/4 din apartament cota ce ii va reveni mai tarziu fiicei lui dupa decesul acestuia.
Puteti vinde copilului si va rezervati drept de habitatie viagera. Singurul care ar putea ataca actul e sotul dvs daca va supravietuieste. Daca e om pasnic si are o relatie buna cu fiica dvs, ii puteti rezerva si lui drept de habitatie viagera daca nu ar avea unde locui dupa decesul dvs.
Insa cine l-ar ingriji ?
Mostenire apartament
lumifatu
Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)