avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema familiala!Sunt casatorit insa sotia nu locuieste cu mine din momentul nasterii copilului nostru ci la mama ei impreuna cu copilul.Inainte de casatorie am locuit in apartamentul parintilor ei,eu avand si in acest moment mutatie acolo.Ulterior au vandut apartamentul si au cumparat altul in care urma sa locuim inpreuna cu copilul.In urma unor neintelegeri nu am ajuns sa locuim deloc ci doar eu.Sotia are domiciliul la noul apartament,insa doar eu locuiesc aici.Intrebarea mea este:Eu pot sa iau copilul de la ea fara acordul ei??Nu definitiv ci doar pt o perioada de 2-3 ore in cursul zilei.Precizez ca copilul are 1 an.Va multumesc si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:35, 18 Februarie 2014
Da, aveti dreptul, dar cum il luati ? Banuiesc ca nu prin smulgere din bratele mamei , ci cu hotarare judecatoreasca.
Apelati la mediator, poate ajungeti la un acord cu mama.
Avand in vedere ca nu a fost de acord sa mergem cu copilul la parintii mei,as vrea sa iau copilul cateva ore,sa il duc si sa il aduc inapoi.E clar ca ea nu e de acord,dar in cazul in care il voi lua cu forta ma poate acuza de ceva?
Stimate domn, puteţi face ce vreţi, în definitiv pe hârtie sunteţi soţ şi tată.
Practic, aveţi o mică problemă: copilul nu este o o păpuşă sau un obiect pe care să îl folosiţi pe rând, dvs. şi mama copilului;presupun că micuţul nu vă cunoaşte , deci luarea lui din mediul cunoscut şi lipsirea chiar şi pentru câteva minute de prezenţa figurilor cunoscute îi pot creea copilului traume nevidecabile, ceea ce cred că nu vă doriţi.
De ce s-a mutat soţia de la dvs.? Încercaţi să înlăturaţi cauzele despărţirii, apropiaţi-vă treptat de copil , încercaţi să reveniţi la sentimentele de la începutul relaţiei dvs.
Problemele sunt mult mai delicate!Parintii ei,mai exact mama ei e foarte dominanta si din cauza ei s-a ajuns la multe neintelegeri.Inteleg ca nu e un obiect de aceea nu am vrut sa fac asta,insa si ceilalti bunici ar trebui sa aiba parte de bucuria nepoticei lor,nu?Multumesc pentru sfat!
Ati zis ca luati copilul pt cateva ore si apoi il duceti inapoi ca la ceva timp sa il luati iar. Ce intelegeti dvs prin a-l lua cu forta si cum veti face asta de fiecare data ?
Eu zic sa va adresati instantei cu cerere pt ce doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unui act de vinzare _cumparare hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Buna ziua........... Am si eu o problema delicata. Parinti mei sunt despartiti,eu am un copil din prima casatorie care locueste inpreuna cu mama ei intr_un ... (vezi toată discuția)
Am un copil cu gradul de handicap nr1.. de 5ani Irinelpochescu Irinelpochescu Sotia nu are niciun venit doar ce se acorda copiilului,am stat inpreuna cu chirie si doar eu am un loc de munca stabil.. Dupa divort voi putea sa am dreptul de ... (vezi toată discuția)
Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)