avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informatii plata cas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informatii plata cas

Buna ziua.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o problema
Pana in luna iulie 2013 am fost in ccc,firma la care lucram a dat faliment,iar luna august am fost in preaviz,din cauza unor probleme a durat 3luni pana am depys dosarul de somaj adica 20nov2013.Intrebarea mea este:se poate sa platesc cas pe perioada aug-nov 2013 pt. a avea continuitate in cazul unui nou ccc?Daca se poate unde?sau daca exista o alta posibilitate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: caramica_24 , utilizator 17:19, 18 Februarie 2014
Buna seara,
Pt un nou ccc aveti nevoie de 12 luni de venituri impozabile, nu va ajuta plata cas.
Diana.
Bun si se poate plati undeva din urma ca sa am continuitate si sa am cele 12 luni venituri?
1. Chiar daca s-ar putea plati din urma contributiile sociale aceasta plata nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci poate solicita fie sa intre el in CCC sau sa solicite stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pt.informati.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie daca... misslucky misslucky Am lucrat din 2007 pana in nov 2011 din nov 2011 pana in iunie 2012 am fost in somaj,din iunie pana in sept 2012 am lucrat cu carte de munca si din ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Icc sabina84 sabina84 sunt persoana fizica autorizata, sotia mea a nascut in luna mai 2013 , as dori sa stiu daca mai pot beneficia de icc (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)