avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

in cazul unui apartament dat prin act de donatie se poate razgandi donatorul si sa ia inapoi apartamentul donat?(donatorii sunt parintii)
Donatia , ca regula , e irevocabila .

Insa sunt si anumite exceptii , cauze de revocabilitate : neexecutarea sarcinii , daca e afectata de aceasta modalitate a actelor juridice , ingratitudine (rar ce-i drept , insa poate aparea o asemenea conduita : cruzimi , violente , lipsa de alimente , o atitudine ofensatoare), survenienta de copil(opereaza de drept , pt primul copil nascut )

Primele doua sunt judiciare , in sensul ca trebuie constate de catre instanta de judecata.

Se poate incheia si un act de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie danut74 danut74 soacra mea a facut act de donatie sotiei mele pe o garsoniera...acum vrea sa strice actul de donatie....se poate?:O (vezi toată discuția)
Donatia mihaela udrea mihaela udrea este donatia,un document legal,care nu poate fi atacat? (vezi toată discuția)
Donatie allexs96 allexs96 Buna seara, vin cu urmatoare situatie, in anul 2007, am donat un imobil, propietate personala, nefiind casatorit si neavand copii, catre unchiul meu, fara nici ... (vezi toată discuția)