avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar

Este legal sa se faca poprire pe salariile ambilor soti? Daca se retine o treime din salariul debitorului,de ce sa se retina si o treime din salariul codebitorului ei fiind o familie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:27, 18 Februarie 2014
Banca incearca sa recupereze cat mai repede suma datorata,prin orice mijloace.
Nu este legal sa facaoprire pe salariul codebitorului,acesta poate fi executat numai in cazul in care nu se poate recupera datoria de la debitor.
Mergeti la banca si discutati problema,aratatile ca nu este legal ce fac si poate reusiti,daca nu atunci faceti plangere la OPC.
Codebitorul putea face contestatie in termen legal, de 15 zile, la poprire, ajungand cu dosarul in instanta!
Cititi contractul cu atentie si vedeti ca aveti aceeasi raspundere pt credit, e legala poprirea cat ambii sunt debitori in contract.
Da, intr-adevar trebuie citit contractul pentru a vedea cum este angajata raspunderea potrivit contractului; dar, potrivit prevederilor din Codul civil, regula este ca, codebitorul ("garantul") plateste doar daca debitorul principal nu isi indeplineste el propria obligatie de plata catre creditor; daca in contract partile au prevazut ca si codebitorul plateste alaturi de debitorul principal, inseamna ca partile contractului au inteles sa deroge de la regula!
Societatea la care lucrez a decis sa-mi opreasca treimea din salar,debitorului i s-a oprit deja treimea.Ce ar trebui sa fac pt a nu mi se mai opri si mie,codebitor.Mentionez ca nu au trecut cele 15 zile de la primirea popririi

Alte discuții în legătură

Poprire debitor si codebitor puisorm puisorm buna seara, in calitate de debitor al unui contract de credit, in urma executarii silite se retine din salariul meu 1/3, luna aceasta fiind a patra. Astazi ... (vezi toată discuția)
Executare silita (poprire salariu) contestata, obligatiile tertului poprit globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua Am primit pe numele unuia dintre salariatii nostrii o poprire. Salariatul ne instiinteaza ca debitul fata de creditorul sau ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)