avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar

Este legal sa se faca poprire pe salariile ambilor soti? Daca se retine o treime din salariul debitorului,de ce sa se retina si o treime din salariul codebitorului ei fiind o familie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:27, 18 Februarie 2014
Nici nu avea cum sa decida altfel, daca nu vroia sa achite in locul dvs datoria.
In opinia mea garantul nu e acelasi lucru cu codebitorul. Garantul plateste daca titularul nu mai plateste si nu are din ce sa ie executat, iar codebitorul e co- imprumutat , raspunde in solidar cu titularul, veniturile acestuia au fost luate in considerare cand s-a acceptat imprumutul.. nu exista niciun motiv pt care sa nu i se poata infiinta poprire pe venituri.. insa, da, e dreptul dvs sa depuneti contestatie.
Termenul de de 15 zile de cand stiati de infiintarea popririi, se depuen la judecatoria care a dat incuviintare pt executarea silita si de timbrat..puteti sa nu timbrati la depunerea contestatiei, ci cand va va pune in vedere instanta sa timbrati si cu cat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire debitor si codebitor puisorm puisorm buna seara, in calitate de debitor al unui contract de credit, in urma executarii silite se retine din salariul meu 1/3, luna aceasta fiind a patra. Astazi ... (vezi toată discuția)
Executare silita (poprire salariu) contestata, obligatiile tertului poprit globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua Am primit pe numele unuia dintre salariatii nostrii o poprire. Salariatul ne instiinteaza ca debitul fata de creditorul sau ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Girant marta.i marta.i Buna ziua! Sunt giranta la cineva care a plecat din tara, si nu mai plateste. Nu sunt singura, mai avea o giranta. Daca ajungem acolo ca trebuie platit cat ... (vezi toată discuția)