Tribunalul solicitã sã fac precizãri cu privire la probe pe care nu le-am propus și sã fac dovada participãrii la ședința de informare cu privire la avantajele mediere, deși nu este cazul
Fratele meu a contestat- la nivelul Tribunalului- o decizie de pensie stabilita conf. L263/2010, in urma refuzului scris al Casei de pensii de a-i recunoaste o adeverinta pt. 7 ani lucrati in grupa II, cu motivatia ca… a fost director de santier! A depus in 2 exemplare toate actele, solicitand judecarea in lipsa.
1. Ce temei legal poate sa invoce ? 2. E obligatorie prticiparea la şedinţa de informare privind avantajele medierii în litigiile vizând drepturile de pensie -drepturi de care părţile oricum nu pot dispune? 3.Cum sa raspunda la Comunicarea a Tribunalului care, sub sanctiunea inadmisabilitatii cererii, ii solicita, in calitate de reclamant, date de martori(!), interogatoriu pt. pers. juridice si participarea la sedinta de informare mediere. Va multumesc.
Nu este obligatory sedinta cu privire la mediere in astfel de spete....In rest, trebuie sa va conformati dispozitiei instantei, cu atat mai mult cu cat dvs ati propus prin cererea introductive ca probe interogatoriul si martorii...Deci trebuie sa depuneti cele precizate de instant, iar daca nu cunoasteti unele date ale partii adverse trebuie sa faceti o atare precizare in notele trimise...Consultati un avocet...
Nu am cerut proba de interogatoriu si martori. Pot depune acum o Completare cerere prin care sa propun admiterea probei cu inscrisuri? (adica ulterior primirii scrisorii de Comunicare de la Tribunal cu cele 3 cerinte expuse mai sus)? Tribunalul -prin grefier- solicita participarea la sedinta de informare mediere; pot eu raspune ca ...nu e obligatorie (..) in astfel de spete, sau, cum sa formulez mai elegant, sa nu mi se anuleze cererea? Va multumesc frumos.
Va rog, exista un termen scadent in care trebuie dat Tribunalului raspunsul privind dovada participarii la Sedinta de informare privind avantajele medierii. Ma poate indruma cineva, in cazul de fata, cum se formuleaza raspunsul privitor la aceasta sedinta? Multumesc.
Cum se formuleaza raspunsul spre Tribunal privitor la aceasta sedinta de informare asupra avantajelor medierii? Nu e obligatorie participarea la aceasta sedinta, totusi tribunalul imi cere dovada participarii. Pot spune de pilda....consider ca in speta nu vad utila sedinta de informare pt. ca, unica mea solicitarea de a mi se valorifica o adeverinta de activitate in gr.II de munca nu e negociabila, iar din punctul de vedere al intimatei apreciez ca este un mod de procedura in a nu recunoaste parte din inscrisuri. De aceea consider necesara o hotarare judecatoreasca.Insist pentru ca sunt in interiorul unui termen scadent pt. raspuns. Va multumesc