avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Co-platitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Co-platitor

este de datoria mea in calitate de imprumutant bancar sa solicit la obtinerea creditului,ca sotul sa fie trecut co-platitor?
Asa mi s-a spus de la banca,ei nu solicita aceasta ,,clauza,,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:03, 18 Februarie 2014
Ca sa fie coplatitor trebuie sa semneze contractul.
asta stiu,ca e nevoie de semnatura nelamurirea este ca eu trebuia sa solicitat acest lucru sau banca sa ma informeze atunci la acel moment?
Ce sa va informeze banca ? Daca suma e mica, puteti contracta si singura , fara sa aveti coplatitor. daca nu a fost necesar un coplatitor, banca nu a avut pretentii.
Daca vreti ca si sotul sa plateasca, trebuie dovedit in instanta ca a fost o datorie comuna, nu toate datoriile contractate in timpul casatoriei sunt comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)