Am angajat un avocat pentru a solutiona o problema mai veche cu finantele publice, iar acesta nu s-a prezentat la recurs... si nici eu, avand in vedere ca stiam ca am avocat... Din cauza dansului am avut solutia pe scurt - Anuleaza recurs ca netimbrat - irevocabila. Dupa toate acestea a facut apel la Curtea de apel Pitesti pentru contestatie in anulare- recurs si nu sunt sigura ca se va solutiona. In cazul in care nu-mi aproba constestatia in anulare si nu mai pot face recursul pe care o data l-am pierdut, ce e de facut? Avand in vedere ca avocatul era imputernicit de catre mine sa se prezinte la proces, si din cauza dansului nu mai pot face recurs.
Relația dvs cu avocatul ales este contractuală, drepturile și obligațiile decurgând din chiar contractul de asistență juridică încheiat cu acesta.
Prin urmare, dacă serviciile sale privesc apărarea intereselor dvs în calea de atac a recursului, este culpabil, neprezentarea fiind aducătoare de prejudicii.
Totuși, va trebui să aveți în vedere atât faptul că un contract care prevede efectuarea apărărilor în fond/apel, nu înseamnă că prevede reprezentarea și în faza recursului.
Nu în ultimul rând, avocatul nu este dator să plătească taxe de timbru în numele dvs, decât dacă a luat de la dvs sumele destinate acestor plăți și ați convenit în acest sens.
Multumesc de raspuns. Problema este ca avocatul nu a dat nici macar un telefon ca sa ne spuna ce este de facut, adica de platit taxa de timbru sau altceva. Cred ca era de datoria dumnealui sa ne anunte de orice schimbare, ca trebuie sa ne prezentam, sau ca trebuie platita taxa de timbru. Pana la urma am apelat la un avocat pentru ca nu stim procedurile...
Daca dvs ati primit citatia cu termenul acordat si mentiunea de a plati taxa de timbru, atunci dvs tb sa aduceti acest lucru la cunostinta avocatului si sa achitati taxa.
In caz contrar (cand citatia s-ar fi trimis la sediul cabinetului de avocat), este posibil sa fie culpa avocatului daca nu v-a adus la cunostinta termenul si obligatia de a plati taxa de timbru, obligatie care - asa cum vi s- a raspuns - va revine dvs.
Taxa de timbru
Statescu
Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)