avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lg 31/1990, referitoare la adunarile generale si la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lg 31/1990, referitoare la adunarile generale si la administrarea societatii se aplica atat la SA, cat si la SRL??

Prevederile din lg 31/1990, referitoare la adunarile generale si la administrarea societatii art. 110-158 se aplica asta Sa-urilor, cat si SRL-urilor? Stiu ca SRL-urile au un capitol separate, dar acolo nu se vorbeste despre adunarile generale si administrator.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Foamete , Avocat 16:08, 19 Februarie 2014
Va recomand sa cititi art. 191 si urmatoarele din Legea 31/1990. Veti regasi atributiile adunarii generale, modalitatile de convocare, administrarea societatii etc.
In situatia in care nu regasiti in acele articole ceea ce va intereseaza, reformulati intrebarea prin expunerea concreta a situatiei la care doriti o lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)
Autorizare obiect activitate si modificare date administrator rocs rocs Buna ziua. As vrea sa modific in actul constitutiv datele administratorului (si-a schimbat buletinul) si sa autorizez un obiect de activitate secundar care ... (vezi toată discuția)
Nr convocari ordinare si extraordinare intr-un an calendaristic casanova casanova Am studiat legea 31 - legea societatilor comerciale si nefiind de profesie juridica nu stiu a interpreta cutuma . Cu oazia aprobarii situatiilor financiare ... (vezi toată discuția)