avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bun dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bun dobandit in timpul casatoriei

Fostul meu sot a inaintat instantei o actiune prin care solicita iesirea din indiviziune asupra unui bun imobil dobandit in timpul casatoriei.
Sincera sa fiu eu as fi dorit ca jumatatea mea sa ii revina fiului rezultat din casatoria noastra dar el nu a fost de acord. Ma gandisem sa donez copilului partea mea.
Probabil ca instanta ii va atribui imobilul acestuia si il va obliga la plata unei sulte.
In aceasta situatie poate solicita ca eu sa suport cheltuielile lui de judecata?
Conform noului cod de procedura civila nu ar trebui sa fiu chemata la mediere?
Cel mai recent răspuns: CosetteBastea , utilizator 21:40, 18 Februarie 2014
De ce i-ar acorda instanta imobilul lui si nu d-voastra. Mai ales daca locuiti cu copilul acolo ..
casa a fost cumparata cu mare parte din banii dobanditi de el urmare vanzarii unui imobil mostenit de la tatal sau
adica pretul a fost de 145.000 lei in 1999, si doar 15.000 lei din acesta a fost achitat dintr-un credit ipotecar. Ma gandesc ca va incerca sa demonstreze ce este doar bunul sau.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
CosetteBastea, utilizator
eu nu locuiesc cu copilul acolo. m-am mutat la parintii mei inaintea inaintarii actiunii de divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna seara, se da situatia:apartament proprietate personala detinut de mamasi tata.tatal a decedat.exista doi copii majori.mama poate vinde apartamentul sau ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cls cls Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Cristyanna Cristyanna Buna seara, As dori sa deschid o actiune de iesire din indiviziune insa rugamintea mea este sa ma ajutati cu un model de conciliere. Poate reusesc sa rezolv ... (vezi toată discuția)