avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii, beneficii, cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii, beneficii, cheltuieli

Buna tuturor,

Am cateva intrebari a caror raspunsuri ma vor ajuta pe mine si pe voi pentru a clarifica daca platiti cat trebuie la intretinere.

In asociatia din care fac parte (44 apartamente, 4scari, un imobil)se platesc urmatoarele:

Administrator - 770ron
Presedinte - 500ron
femeie de serviciu - 440ron

Din cheltuieli mai fac parte:
- abonament la telefon pentru administrator uneori vine cu o factura de 500lei pe o luna,
- cartele de transport public;
restul sunt cheltuieli uzuale (apa, gunoi, electrivitate, caldura etc.)

Pareri si exemple ar ajuta foarte mult.
Merci,
Vali

Cel mai recent răspuns: lvd , utilizator 12:23, 21 Februarie 2014
Administratorul face si partea contabila si casieria ? multumesc .
Trebuie specificat daca salariile sunt nete sau brute, ca e ceva diferenta.....
Buna,
Multumesc de raspunsuri!
Listele de selarii arata asa: salarii brute:
Presedinte - 500Ron,
Cenzor - 445Ron,
Admin - 774Ron,
Femeie de serviciu - 440Ron;

Salarii nete:

Presedinte - 420Ron,
Cenzor - 400Ron,
Admin - 650Ron,
Femeie de serviciu - 370Ron;

Administratorului si presedintelui li se deconteaza facturile la telefoane, transportul in comun - asta fara acordul comitetului. Am initiat postul asta pentru ca de curand si-au marit salariile fara sa stie nimeni si vreau sa stiu cam cat ar trebui sa oferim pentru administrator dupa ce il schimbam pe acesta. Din cate am inteles presedintele de obicei nu ia bani de la asociatie.

Deasemenea sunt interesat daca printre domniile voastre exista administratori care ar dori sa incheie un contract cu asociatia noastra si in ce conditii.

Multumesc,
Vali

Buna "eugarizn",
Administratorul face doar casierie si parte contabila.
Merci,
Vali
Am intrebat o pe ynocentta daca administratorul face si casierie si contabilitate la salariu acela , iar pe Dumneavoastra lvd , va intreb ca nu inteleg ,cum adica :" face doar casierie si partea contabila " ! sau face si contabilitate si casierie ?
Pai in situatia aceasta , nu este mare salariu , dar va " arde " la telefon si altele .
La mine in asociatie identica , administratorul fara casierie ,fara contabilitate , are aprox . 1000 lei
Si nu inteleg ,cum adica nu are acordul comitetului ex si el beneficiaza de acele cheltuieli , pai ce pazeste comisia de cenzori , presedintele, care observ ca are niste salarii bunisoare ?
Va mai intreb : la o asemenea asociatie , aveti doar o femeie de serviciu si cu asa salariu ? pai asa salariu , cred ca nici nu s ar deplasa pana acolo sau este locatar .
La mine in asociatie identica ca a Dumneavoastra ( va spun cu aproximatie si brut ) pres .=450 lei , contab.=700 lei , casier =450lei, femeie serviciu ( 2 ) =850 lei com .cenz. =250 lei , este o diferenta , nu ?
Ati observat de ce " tace " pres. si com .cenz . ?pentru ca beneficiaza si ei ( asa cum reiese din spusele Dumneavoastra )
Ce sa va mai spun , ascultam si parerile altora sa vedem cum este in asociatia domniilor lor , in special cei care ocupa o functie in asociatie ( ! )

Alte discuții în legătură

Salariu imputernicit si presedinte de asociatie carlaelena carlaelena Buna ziua,am si eu o mare problema:avind in vedere faptul ca imputernicitul si presedintele nu se ocupa de nimic in asociatie,am decis sa imi fac bransament ... (vezi toată discuția)
Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Salarii reprezentanti asociatie propr boyzone boyzone buna ziua.locuiesc cu chirie intr-un bloc din rahova.de cate ori vine factura la intretinere, raman masca, am platit apa calda si cu 120 mii mcub.In sfarsit, ... (vezi toată discuția)