avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma - nelamuriri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma - nelamuriri

Buna ziua !
As dori sa infintez o firma care sa aiba ca activitate de baza vanzarea de autovehicule .Doresc sa achizitione masini de la firme de licitatii auto din Europa iar frima trebuie sa fie inscrisa in scop de TVA . As dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si care este cea mai avantajoasa forma de frima ( SRL , PFA etc. ) As dori de asemena sa stiu in ce masura se poate recupera TVA si cum va fi aceasta firma impozitata de catre stat ( care sunt darile lunare pe care trebuie sa le achit catre stat ). Aceste dari trebuie achitate luna de luna chiar daca nu voi vinde masini in luna respectiva ? Precizez ca nu am mai infinat vreo socitatea comerciala pana acum . Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 22:51, 20 Februarie 2014
Recomand infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata -microintreprindere.
Veti achita 16% din totalul veniturilor obtinute din vanzarea autot.
Suplimentar, veti mai avea cheltuielile lunare pentru evidenta contabila a societatii (de preferat serviciu externalizat) iar in situatia in care societatea Dvs. va avea angajati, cheltuielile lunare cu societatea de ssm (de asemenea, de preferat serviciu externalizat)
Nu veti fi platitor de TVA, asa ca nu veti avea taxa de recuperat.
In caz de .... necaz, veti raspunde Dvs. personal in calitate de asociat, doar cu valoarea participarii la capitalul social
Va multumesc frumos pentru lamuriri !
@juridic dana: Te rog spune-mi ca nu activezi in domeniul juridic - legal?!

1. Vei fi microintreprindere, insa vei achita 3% din valoarea vanzarilor, pana ce ajungi la 65.000 euro (curs valabil 31.12.13). Dupa acest prag, vei deveni platitor de impozit pe profit, adica venituri - cheltuieli deductibile. Doar atunci vei achita 16% pe diferenta, nu pe toata valoarea veniturilor.

2. Vei fi platitor de TVA, si te vei inregistra in registrul operatorilor intracomunitari, deoarece vei face achizitii externe. Nu vei achita TVA-ul acolo, insa il vei achita aici cand vei vinde masina la client.

3. Te poti inregistra fie ca PFA, fie ca SRL (intra pe Smartapp.ro, si cauta la Raspunsuri si Intrebari linkul cu diferentierea dintre cele 2 entitati)

4. Daca vei avea angajati, crede-ma ca principalele cheltuieli NU vor fi cele de SSM, ci cheltuielile cu salariile, impozitele pe salarii, si contributiile sociale obligatorii.

Sunt extrem de multe aspecte care se mai pot discuta (impozite, responsabilitati legale, proceduri, etc), insa te rog sa apelezi la CONTABILI, deoarece ei sunt implicati in acest fenomen al business-ului, in nici un caz nu cere sfaturi doar de la avocati sau juristi (no offence).

Daca cineva se simte ofensat, il invit la o discutie cat mai detaliata pe un studiu de caz la alegere. Ma bucur ca pot raspunde la unele probleme ce apar pe aici, insa ma intristez cand vad ca exista multi care comenteaza doar pentru a face norma de posturi pe aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, As dori sa deschid o firma ( curatatorie tapiterie auto , polish auto), insa as vrea sa stiu sa o inregistrez ca P.F.A sau S.R.L. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Activitate privata 6655 6655 Buna ziua, as dori sa demarez o activitate imobiliara si nu sunt pe deplin lamurit care forma de organizare e mai avantajoasa pentru mine din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)