avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

am achizitionat un teren prin contract de vanzare cumparare inregistrat la notariat. drumul pe care treceam inspre proprietate am crezut initial ca este drum public. dupa incheierea actelor, la distanta de cateva saptamani am intrat in posesia unei hotarari cu drept de servitute pentru acel drum, dar pe numele celui de la care am cumparat terenul. acum incerc sa l mentionez cumva in acte precum ca noi am preluat acest drept de servitute odata cu achizitionarea terenului, dar notarul se opune spunand ca el nu poate trece asa ceva in acte. Teoretic eu am ramas fara cale de acces. care este solutia? de ce notarul se opune?
Cel mai recent răspuns: danielafeliciamanole , utilizator 13:13, 19 Februarie 2014
In contractul de vanzare cumparare nu poate trece acest lucru. Insa poate face alt act in care sa se prevada ca vi se transmite si dreptul de servitute .
exista vreo lege care sa i interzica mentionarea dreptului de servitute intr un act aditional, la contractul de vanzare cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte / servitute de trecere/ refuz cedare cota parte / antecontract utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua, Doresc sa achizitionez o locuinta dintr-un gup de locuinte care au legatura cu drumul public printr-un drum privat. Am depus dosar pentru prima ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute danielafeliciamanole danielafeliciamanole Buna ziua, in urma unei situatii descrisa pe avocatnet.ro am primit de la dv un raspuns privat, lucru pentru care va sunt recunoscatoare, dar problema mea nu ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)