avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte / servitute de trecere/ refuz cedare cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte / servitute de trecere/ refuz cedare cota parte / antecontract

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o locuinta dintr-un gup de locuinte care au legatura cu drumul public printr-un drum privat.
Am depus dosar pentru prima casa dar dosarul a fost respins.
Motivul bancii a fost ca din antecontract nu reise ca am dreptul de a folosi drumul privat.
Ei spun este ca trebuie sa fac un act aditional prin care eu cumpar cota parte de drum privat care apartine proprietarului, dar proprietarul nu vrea sa vanda cota parte.
El detine sau a detinut locuinte pe acel drum privat si a vandut din ele. Din cate am inteles sunt unele persoane care au cumparat tot prin prima casa dar dupa contractul de vanzare-cumparare nu au avut trecut in CF ca au cota parte sau servitute. Toti au facut actele la un sungur notar si se pare ca acel notar a scris ceva in antecontract legat de trecerea pe acel drum si banca nu sa legat de el. Eu am facut la alt notar si au returnat dosarul.
Saptamana viitoare merg la notar ca sa fac acea anexa. Nu stiu exact cum este formulata anexa.
Din cate am mai citit doar daca am scris in CF cota parte sau mentionat ca am seritute de trecere pot sa trec pe drumul privat fara sa existe riscul ca o sa mi se mai interzica
Va rog sa imi spuneti din punt de vedere legal ce trebuie mentionat in anexa la antecontract asa incat pe cotractul de vanzare cumparare sa fie mentionat ca eu pot sa trec pe drumul privat fara nici o obligatie (dica sa nu mi se ceara taxe sau ceva de genul).

Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters337354 , utilizator 08:59, 17 Ianuarie 2015
solutiile sunt chiar cele expuse de dvs:) avand in vedere ca vanzatorul are tot interesul sa isi vanda casa ar trebui sa accepte ca in pretul locuintei sa intre fie % din drumul spre calea publica fie sa va constituie o servitute de trecere
desi cu servitutea de trecere imi pare usor mai complicat in situatia in care aceasta apartine deja mai multor cumparatori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. acces pe drum de servitute bună ziua! aș dori să vând un imobil ( casa ) care nu are ... ValentinaAchim ValentinaAchim Bună ziua! Aș dori să vând un imobil ( casa ) care nu are in contractul de vânzare - cumpărare și dreptul de proprietate pentru drumul de servitute ( ... (vezi toată discuția)
Acces ansamblu rezidential alessyo49 alessyo49 Am cumparat un apartament+parcare intr-un ansablu rezidential la care accesul (auto si pietonal) se face printr-un drum privat (al constructorului ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pt casa elenasimpalean elenasimpalean Am 6 parcele de teren de vanzare pt. constructie casa iar drumul de acces la parcele are 2 proprietari (EU si o alta PERSOANA) adica 50% de fiiecare. ... (vezi toată discuția)