Daca ma poate ajuta cineva in aceasta problema.
In data de 6 aprilie am fost anuntat verbal ca mi se definteaza postul, urmand ca la sfarsitul perioadei sa beneficiez de ajutor de somaj. Pana in prezent nu am primit nimic in scris privitor la aceasta. Salariul aferent lunii martie, care ar fi trebuit sa-l primesc la inceputul lunii aprilie, mi-a fost blocat pe motiv ca m-am folosit in scop personal de bunurile societatii (telefoane), acelasi lucru urmand sa se intample si cu salariul aferent lunii aprilie pe care urmeaza sa-l primesc la inceputul lunii mai. Mi s-a spus ca mi s-au verificat toate convorbirile pe care le-am avut in scop personal de la angajarea mea in cadrul societatii, noiembrie 2007, iar suma se ridica la nivelul celor doua salarii cumulate.
Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in aceasta privinta. Din cate am mai citit aici, ar exista si cel putin un salariu compensator, conform art. 78, alin. 1 din CCM la nivel national.
Va multumesc.
(1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
Cum bine a remarcat domnul Valeriu decizia de concediere trebuie comunicata in scris si trebuie sa contine elementele maisusmentionate.
Comunicarea verbala nu produce efecte juridice intre parti.
Inainte de o actiune in instanta incercati si " sperietoarea ITM" , in cazul unui abuz din partea angajatorului, de cele mai multe ori functioneaza.