avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager - anulare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager - anulare sau reductiune?

buna seara as vrea sa vb cu un avocat si daca ma poate indrumua tatal meu a decedat luna trecuta in 15 ianuarie ,tatal meu pe timpul vietii a mai fost casatorit si avand 3 copii de la prima casatorie eu fiind de la a doua casatorie cu inca o sora mama noastra a decedat acuma 7 ani tatal meu a trait cu mama mea 24 ani dupa care mama mea a murit tatal meu anul trecut in 28 noiembrie a facut un contract d intretinere cu uzu fruct viager unuia dintre copii lui de la prima casatorie acesta pana acuma nu l a cautat pe tata timp de 24 ani de ani iar tatal meu a lucrat pana in luna lui decembrie 2013 iar in luna lui ianuarie acestui an a murit!!!se mai poate face ceva?daca eu cu sora mea vrem sa atacam acest act?astept un raspuns va multumesc
silviatobias a scris:

buna seara as vrea sa vb cu un avocat si daca ma poate indrumua tatal meu a decedat luna trecuta in 15 ianuarie ,tatal meu pe timpul vietii a mai fost casatorit si avand 3 copii de la prima casatorie eu fiind de la a doua casatorie cu inca o sora mama noastra a decedat acuma 7 ani tatal meu a trait cu mama mea 24 ani dupa care mama mea a murit tatal meu anul trecut in 28 noiembrie a facut un contract d intretinere cu uzu fruct viager unuia dintre copii lui de la prima casatorie acesta pana acuma nu l a cautat pe tata timp de 24 ani de ani iar tatal meu a lucrat pana in luna lui decembrie 2013 iar in luna lui ianuarie acestui an a murit!!!se mai poate face ceva?daca eu cu sora mea vrem sa atacam acest act?astept un raspuns va multumesc

Daca timp de 24 de ani nu l-a cautat cum a incheiat actul?
Daca de acum 7 ani incoace a respectat contractul nu veti obtine castig de cauza.
Depinde foarte mult de ceea ce s-a intamplat...
Dl avocat in 28 noiembrie 2013 a facut contractul de intretinere,iar tatal a decedat la nici 2 luni dupa semnarea contractului,greu de crezut ca ceilalti copii nu vor obtine reductiunea liberalitatilor excesive (parerea mea)!
am intrebat un avocat de aici din zona mea si mi a zis ca imi trebuie martori k il batea pe tata k il injura etc.....???nu stiu ce sa mai cred
:((
acest contract este facut in 28 noiembrie si tata a decedat in 15 ianuarie
Am cateva intrebari: apartamentul pe care l-a "vandut" tatal dvs.a fost bun propriu sau bun comun cu mama dvs?Dupa mama dvs. ati facut succesiunea?Ati scos un extras de CF sa vedeti pe cine este acum apartamentul ?

Alte discuții în legătură

Contractul de vc raveca raveca in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere cu uzufruct făcut de mama surorii mele vitrege. nu am și eu dreptul la o cotă din acel apartament? eneramonaloli eneramonaloli buna seara sora mea vitrega de pe mama are contract de intretinere pe apartamentul mamei noastre bun dobandit din urma divortului de tatal meu.apartamentul sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul rezervatar tambur tambur tatal meu a cumparat un apartament si a facut acte de vanzare cumparare cu intretinere la un copil celei de-a doua soti am dreptul ca mostenitor rezervatar ... (vezi toată discuția)