avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara, as dori sa ma lamuresc intr-o chestiune si anume; actul de mostenitor trebuie autentificat? ce se intampla in cazul in care nu este autentificat si imobilul se vinde. Este posibil ca actul de vanzare-cumparare sa fie nul in cazul in care apare un alt mostenitor?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:48, 20 Februarie 2014
Certificatul de mostenitor se obtine in cadrul dezbaterii succesorale fie la notar fie la instanta. Imobilul nu se poate vinde legal Decat dupa dezbaterea succesorala precizata mai sus.
Succesiunea este dezbatuta, exista actul de mostenitor(sunt doi mostenitori), dar nu este autentificat. Are doar stampila si parafa notarului. Vreau sa stiu daca este ok asa si fara autentificare.
Procedura autentificarii este deosebita de cea a eliberarii certificatului de mostenitor. Certificatul de mostenitor nu trebuie autentificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de mana so2ro so2ro Imediat dupa decesul unei rude, mostenitorii s-au intalnit si dupa ce au facut \" imparteala \" au asternut pe hartie ce au hotarat. \"Imparteala\" ... (vezi toată discuția)
proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Vizualizare dosar succesiune rrazvann rrazvann Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi referitoare la urmatoarea speta: Am intrat in posesia unui certificat de mostenitor(tatal decedat) pe care ... (vezi toată discuția)