Buna ! Am o intrebare. Momentan sunt in concediu de crestere a copilului si primesc lunar indemnizatia aferenta. In 2012 mi-am deschis un PFA care a fost activ doar cateva luni. Intrebarea mea e urmatoarea: daca incep sa am activitate pe PFA, pot pierde indemnizatia de crestere a copilului? (Copilasul meu are 8 luni si am optata sa stau acasa 2 ani).
Va multumesc frumos!
Da, veti pierde indemnizatia daca va redeschideti PFA-ul chiar daca nu aveti incasari. Cei de la ANAF colaboreaza cu cei de la AJPIS iar acestia din urma va vor cere inapoierea banilor obtinuti din CCC de la reinceperea activitatii ca PFA. PFA-ul trebuie suspendat pe toata durata cat beneficiati de de CCC. Daca vreti sa reincepeti activitatea mai devreme de cei doi ani puteti depune la primarie dosarul pentru stimulentul de insertie. Veti depune la dosar dovada ca aveti din nou activitate ca PFA si puteti beneficia de 500ron lunar de cand copilul impineste varsta de 1 an pana la 2 ani
Multumesc mult de raspuns. Mai e inca ceva...eu nu mi-am suspendat PFA-ul...doar atat ca nu am mai avut activitate... Indicat ar fi sa-l suspend? Nu vreau sa ajung in situatia sa-mi pierd indemnizatia...
Multumesc frumos!
Sa inteleg ca nu ati depus nicio decalaratie la ONRC pentru suspendare PFA?! Daca nu ati facut intreruperea activitatii la ONRC indicat e sa o suspendati cat mai repede. Sa nu va surprinda daca peste cateva luni sau 1-2 ani veti primi decizia de inapoiere a banilor primiti pe CCC pe lunile in care ati avut PFA-ul activ. E posibil sa va treziti si cu ceva plati de la ANAF pentru ca dvs trebuia sa depuneti niste declaratii anual. Va sfatuiesc sa consultati cat mai repede un contabil. Multa bafta!
Suspendare pfa
dangabrielus
Buna ziua, sotia are un PFA si urmeaza sa nasca. Cand se face suspendarea acestuia tinand cont ca a intrat deja in concediu medical de sarcina si lauzie? Se ... (vezi toată discuția)