avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita din pensie anticipata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita din pensie anticipata

Buna ziua,
mama mea a contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca in valoare de 5000 euro si un card ca credit cu o valoare de 1500 ron. A ramas fara servici, a intrat in somaj, a achitat ratele la timp pana in momentul cand a terminat somajul. a cerut la banca o scutire de la plata ratelor datorita impasului financiar si i s-a acordat o gratie totala timp de 2 luni. dupa aceste 2 luni, negasindu-si servici a inaintat dosarul de pensionare anticipata. Raspunsul de la Casa de Pensii a durat 5 luni, deoarece CNP-ul mamei a fost schimbat acum vreo 10 ani, datorita unei erori...si din acest motiv avea ani lucrati pe 2 CNP-uri...in acest timp nu a avut nici un venit, banca tot a sunat si a amenintat...pana la urma a dat dosarele la firma de recuperare. Aceasta firma suna in continuare si ameninta cu executarea bunurilor mobile si imobile...mamei abia i-a venit decizia de pensie, cu 560 ron. Firma de executare doreste achitarea integrala a creditelor, adica 4000 euro si 1700 ron, sume de care mama nu dispune, le-a propus sa le de-a cate 200 ron pe luna, si acestia nu accepta. Ce se poate intampla in continuare? Daca i se pune poprire pe pensie, care ar fi cuantumul? Ambele contracte sunt facute la aceiasi banca.

Si inca un aspect....deoarece CNP-ul i-a fost gresit( de fapt a fost gresita data nasterii, si prin urmare i-a fost alocat un alt CNP), nu a fost vina ei, ci a Consiliului Local care a emis certificatul de nastere, poate sa actioneze in instanta Consiliul respectiv pentru a cere daune? Acest fapt i-a adus mai multe prejudicii de-a lungul timpului, chiar si acest fapt cu intarzierea raspunsului de la Casa de Pensii care a durat 5 luni, timp in care nu a avut nici un venit si a acumulat numeroase datorii, implicit cea de la banca, pentru care acum va fi executata?
multumesc, astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:19, 22 Februarie 2014
Mama are casa in proprietate ? Atunci are interes sa plateasca.
Consiliul poate fi tras la raspundere pt alocarea unui alt cnp, insa nu pt ca din cauza asta mama nu si-a platit ratele la banca. Mama nu si-a mai platit ratele ca a ramas fara job, nu ca avea alt cnp.. sa stiti ca si in regula cu actele si tot ar fi durat sa se calculeze si sa i se vireze pensia, unii asteapta si 7 luni, desi nu au nicio problema cu cno-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi- neplata mirc3a_braila mirc3a_braila Mama mea a contactat un credit pentru un card de cumparaturi pe care mi l-a inmanat mie. Am platit ratele fara probleme pana am ramas fara job. Am ... (vezi toată discuția)
Neplata rate banci paull_negr paull_negr Am primit o somație de la o firma de recuperari! Motivul neplata ratelor,creditul este pe numele mamei iar eu sunt codebitor,am refuzat plata invocând ... (vezi toată discuția)
Datorie firma de executare brescanu_cristi brescanu_cristi Mama mea a luat in anul 2007 martie un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca. A platit pana in anul 2009 mai ratele plus diferenta pentru a ... (vezi toată discuția)