Buna ziua.
Sunt invatatoare intr-o scoala de stat din Bucuresti. In iulie 2014 la implinirea a 2 ani ai copilului trebuie sa ma intorc in activitate. Pt clasa mea a fost “adusa” o pensionara, insa acum dna directoare refuza sa-mi dea clasa mea dorind-o pe dna pensionara din motive personale. Imi ofera in schimb o noua clasa 0 si doreste s-o pastreze pe pensionara pe clasa mea. De aici frustarea mea si lipsa unor arme pt a-mi recupera clasa. Ce drepturi am? Cum pot sa ma intorc fara conflict pe clasa mea (este o cls 0, in toamna cls. I)? Multumesc
Ok. Multumesc. Am inteles acest lucru.
Nelamurirea mea este: ma intorc pe ultimul loc de munca avut inainte de inceperea CCC sau pe unul echivalent?? (lege, art. etc.)
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
Asadar, legiuitorul a reglementat doua situatii :
- revenirea la locul de munca avut anterior intrarii in CCC
sau
- revenirea la un loc de munca echivalent cu cel detinut anterior intrarii iin CCC. (opinia mea este ca, aceasta situatie este incidenta numai in cazul in care locul de munca detinut anterior intrarii in CCC a fost desfiintat).
Of! Multumesc.
Tot nu este limpede... Si nu am argumente forte pastrarii postului anterior intrarii in CCC.
Mii de multumiri! :)
Poate mai gasiti undeva o specificatie care sa ma ajute...