avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire CCC pe acelasi post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire CCC pe acelasi post

Buna ziua.
Sunt invatatoare intr-o scoala de stat din Bucuresti. In iulie 2014 la implinirea a 2 ani ai copilului trebuie sa ma intorc in activitate. Pt clasa mea a fost “adusa” o pensionara, insa acum dna directoare refuza sa-mi dea clasa mea dorind-o pe dna pensionara din motive personale. Imi ofera in schimb o noua clasa 0 si doreste s-o pastreze pe pensionara pe clasa mea. De aici frustarea mea si lipsa unor arme pt a-mi recupera clasa. Ce drepturi am? Cum pot sa ma intorc fara conflict pe clasa mea (este o cls 0, in toamna cls. I)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CiocoiuR , utilizator 19:57, 20 Februarie 2014
Ok. Multumesc. Am inteles acest lucru.
Nelamurirea mea este: ma intorc pe ultimul loc de munca avut inainte de inceperea CCC sau pe unul echivalent?? (lege, art. etc.)
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Asadar, legiuitorul a reglementat doua situatii :
- revenirea la locul de munca avut anterior intrarii in CCC
sau
- revenirea la un loc de munca echivalent cu cel detinut anterior intrarii iin CCC. (opinia mea este ca, aceasta situatie este incidenta numai in cazul in care locul de munca detinut anterior intrarii in CCC a fost desfiintat).
Of! Multumesc.
Tot nu este limpede... Si nu am argumente forte pastrarii postului anterior intrarii in CCC.
Mii de multumiri! :)
Poate mai gasiti undeva o specificatie care sa ma ajute...
Cele doua texte de lege sunt destul de edificatoare. Alte prevederi legale nu veti gasi.
OK. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu Ramona Valerica Ramona Valerica Sunt titulară în învățământ și am cim suspendat deoarece sunt în ccc.Copilul e născut în octombrie 2017 , iar eu aș vrea să mă întorc la muncă ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil rox_ann07 rox_ann07 am nascut pe 22 august 2013 si sunt in concediu pt 2 ani. Din cate stiu tatal trebuie sa ia si el o luna din acest concediu, dar nu va putea. Eu trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)