avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 radiere PF
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

radiere PF

Buna ziua.Am un PF infiintat in 2006 in localitatea Piatra Neamt,caci aici imi este domiciliul din CI,insa activitatea(magazinul) se desfasoara in loc.Ghimes-Faget,din jud.Bacau.Mentionez ca locuiesc acolo la parinti.Acum cand am fost sa preschimb actele la ORC Neamt,mi s-a spus ca mi se radiaza PF-ul din oficiu,si trebuie sa fac alte acte,dar deja ma plimba ,ba la Bacau,ba la Moinesti sau Comanesti.Pana in acest moment veneam o data la trei luni cu declaratiile si nu a spus nimeni nimic.As vrea sa stiu care sunt procedurile si ce trebuie sa fac,ce ma sfatuiti,mai ales ca acum s-a prelungit termenul de preschimbare.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cristi kit , utilizator 11:22, 4 Mai 2009
Pana vineri (24.04.2009) mergeti la ORC din Piatra Neamt si depuneti certificatul de inregistrare si autorizatia in original si trebuie sa completati 2 cereri (una de preschimbare pentru codul CAEN si una pentru a face optunea pentru una din formele PFA, II sau IF) si un speciment de semnatura. Va costa in jur de 75 de lei. In caz contrar se radieaza PF-ul. Bafta multa.
Vroiam sa stiu de ce nu imi pot continua activitatea cu PF-ul inregistrat in Piatra Neamt si trebuie sa umblu acum sa imi fac alte acte.Ma plimba de la unul la altul,nimeni nu imi da un raspuns.Mi s-a spus doar ca nu mai pot functiona cu aceasta autorizatie,deoarece magazinul se afla in jud.Bacau.Multumesc mult.
Atunci depuneti cerere de radiere a PF-ului de le ORC Neamt (costa 12,5 lei) si va inregistrati un nou PFA la ORC Bacau.
Multumesc pentru raspunsuri.Eu intrebam daca exista vreo cale legala sa functionez in continuare cu autorizatia pe care o am de atata timp,caci eu nu am nici un avantaj sa imi deschid un PF nou la Bacau,doar bani in plus si timp pierdut.Multumesc.
cred ca poti functiona in continuare asa esti acum
atit doar ca trebuie sa schimbi Certificatgul de inregistrare la ORC P.Neamt , unde se va preda si autorizatia de la primarie , si se va declara si punctul de lucreu din Bacau , iar sediul va ramine unde ai domiciliul.
Eventual pentru punctul de lucru va teebui sa mai faci un drum la Bacau , la ORC , dar nu stiu 100% asta., ca sa il autorizezi , dar cred ca se poate face totul la ORC Neamt.

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii andregh andregh Buna ziua, Suntem o Asociatie de Proprietari si avem salariati cu carte de munca, contract de mandat si conventii civile. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)