Am un prieten care lucreaza ca si agent vanzari/casier la o companie multi-nationala in jur de vreo 3 ani.
Acum cateva zile,a vandut un produs unei cliente,fara sa scoata bon fiscal.
Produsul nu a fost batut si banii si ia insusit.
Ulterior clienta a revenit a 2-a zi cerand o marime mai mica...etc.
In acea dimineata,s-a nimerit a fi sefa lui pe tura.
Ma rog,sefa si-a dat seama ca e ceva dubios,intr-un final l-a sunat,au discutat despre problema,si-a dat seama ce a facut.
Mari dovezi nu are pentru a-l acuza.
Se vede pe camera cum i-a banii de la clienta dar nu si cand ii baga in buzunar.
E evident ce intentie a avut,indiferent ce a vrut sa spuna el.
Sefa respectiva a sunat un sef mai mare,care la 2 zile a venit in magazin si a avut o discutie cu prietenul meu.
L-au intrebat de cand face treaba asta,i-au zis ca se gandesc cati bani sa ii ceara din urma,ca sigur a mai facut.
Mentionez ca nu i-au inchis contractul de munca,inca dar nu l-au mai chemat la munca.
Intrebarea mea este:ii pot face ceva?
Adica daca nu au dovezi ii pot pune in carca presupuse lipsuri din urma?
El isi poate da demisia acum si sa scape?
isi poate da demisia , dar daca sefa depune plagere nu scapa - este totusi furt calificat.
daca nu il mai cheama la munca este clar ca-i vor desface contractul de munca pentru absente nemotivate .
daca sefa face o expertiza si reies lipsuri in gestiune i le poate imputa.
Nu cred ca o sa depuna plangere,din ce am inteles de la el,nu vor sa se ajunga la asta.
Lui ii este teama sa nu ii puna in carca mai mult decat trebuie.
I-au zis ca se vor gandi,vor face acea expertiza si ii vor spune ce suma.
Il pot pune,FARA DOVEZI sa plateasca eventuale lipsuri din urma?
Sunt in jur de 4-5 angajati in acel magazin,ar fi putut oricare sa faca la fel.
Acum ca l-au prins pe el....:)
E ceva de genu,spargi un magazin intr-o noapte,se mai sparg inca 2,te prind pe tine dar ti le pun in carca si pe celelalte 2,chiar daca nu esti vinovat.
Ar putea sa faca asta fara dovezi?
I-au zis ca daca nu o sa plateasca suma care o vor stabili,vor da cazul pe mana Politiei.
Mie imi suna putin a SANTAJ!!
Ar trebui sa isi angajeze un avocat?
Dosar penal
Antonia29
Buna, am o problema si nu stiu cum sa ies din ea. Am lucrat la un magazin de incaltaminte dar ulterior mi-am dat demisia.Ideea este ca s-a gasit o lipsa in ... (vezi toată discuția)