avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a mostenitorilor debitorului care a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a mostenitorilor debitorului care a decedat

Ce se intampla daca singurul copil a lui de cujus si sotia acestuia renunta la mostenire? Ce poate face creditorul in acest sens? Urmareste silit mostenitorii la care a ajuns partea de mostenire la care copilul si sotia a renuntat?
Va multumesc!
Sa inteleg ca renuntarea la mostenire nu-l impiedica pe creditorul urmaritor sa ceara executarea silita a persoanelor care au primit partea de mostenire de la renuntatori ?
Cine accepta succesiunea, accepta si activul si pasivul mostenirii ( in limita a ce au mostenit). Daca va indreptati impotriva mostenitorilor ( oricare ar fi ei) va trebui sa faceti dovada ca au acceptat succesiunea.
Buna seara!
da, creditorul se indreapta impotriva mostenitorilor care au acceptat mostenirea.
Cu stima,
Pralea Lucian
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Datorii banci Carmen76 Carmen76 In cazul in care beneficiarul unui credit bancar a decedat , datoria este preluata de mostenitori? In cazul in care mostenitorul este un copil de 25 ani , ... (vezi toată discuția)