avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua!
Doresc sa divortez, avem 30 de ani de casnicie, copiii sunt peste 25 de ani, eu nu detin nici un bun si nici nu doresc nimic de la sotul meu (partaj). Va rog mult sa-mi spuneti care este calea cea mai usoara si cea mai scurta de a divorta.
Multumesc!
Daca ambii sunteti de acord cu divortul si tot ce tine de el ( nume), puteti divorta la starea civila, notar sau in instanta prin acord.
Daca sotul nu e de acord, nu exista varianta rapida, ci doar in instanta si va conta daca se prezinta sau nu, daca trimite intampinare, de asta depinde durata procesului.
Veti apela inainte de instanta la mediator pt informare si daca sotul se prezinta la mediere, poate ajungeti la un acord pt a divorta mai repede..

Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
La notar divortul dureaza 30 de zile de la depunerea cererii. Aveti nevoie de certificatul de casatorie in original, cartile de identitate, certificatele de nastere ale sotilor. Trebuie ca ambii sa fiti de acord cu divortul si sa cadeti de acord asupra numelui purtat dpa desfacerea divortului.
Multumesc frumos!
Si la stare civila dureaza tot atata, intai ar trebui sa vorbiti cu sotul si sa vedeti ce anume doreste si el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu copil mare blueberry23 blueberry23 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul unui divort amiabil pot sa apelez doar la notar, si cam cat ar dura un asemenea proces daca tatal nu imi pune bete in ... (vezi toată discuția)
Divort intre soti, fara necesitate partaj Angela_P Angela_P Buna ziua, numele meu este Angela. Recent, sotul meu m-a parasit, pentru a se muta cu amanta. Intrebarea mea este: care este cea mai simpla si avantajoasa ... (vezi toată discuția)