avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua, am si eu o intrebare pentru viitor. Se apropie sfarsitul concediului pentru crestere copilului. Cu cat timp inainte de implinirea varstei de doi ani trebuie mers la serviciu pentru depunerea cererii de reangajare (de revenire)..? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 21 Februarie 2014
cu cinsprezece zile inainte se depune cerere de incetare a suspendarii contractului
1. - Legislatia nu prevede a anume data cand sa faceti cererea de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CCC) la reluarea activitatii la incetarea concediului crestere copil (CCC).
- Mai ales ca angajatorul stie cand trebuie sa reveniti depoarece v-a aprobat cererea pentru suspendarea CIM pentru a intra in CCC.

2. Dar, asa cum v-a spus si colegul meu mai sus, e bine sa faceti cererea cu o saptamana-doua mai inainte.
Cererea se poate face si o o zi inainte de data terminarii CCC, atata timp cat niciun act normativ nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie maritrifan maritrifan Buna ziua! Cand am ramas acasa in concediul de crestere copil am optat pentru pentru cel de 2 ani! Acum imprejurarile au facut sa imi gasesc de lucru la un ... (vezi toată discuția)