Buna ziua!
Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns, cred ca nu am formulat corect.
Eu si sotul meu suntem in situatia in care suntem abandonati de unicul nostru copil, si suntem fericiti ca suntem abandonati, altfel am fi batuti, jigniti, scosi din casa, tot ce e mai rau. Am convenit cu sotul meu sa ne lasam mostenitori unul al celuilalt, si ultimul care ramane sa lase totul cui doreste, contra ingrijirii. Noi suntem divortati de cativa ani, asa ca ne-am gandit sa ne facem unul altuia contract de intretinere, sau de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, nu stim cum e bine. Este legal, este corect, fiul nostru poate contesta?
e clar ca pot fi atacate - intentia e vadita, atata timp cat exista contracte reciproce ! Se presupune ca simultan aveti nevoie de intretinere, dar puteti si intretine in aceelasi timp .... ceea ce este un paradox.
Dificil de conturat cateva posibilitati, fiecare cu costul si riscurile lui... asta ar trebui sa reiasa din discutii ample... puteti face testament, vedeti cat ii mai ramane fiului, vedeti daca mai sunt bunuri sa-i acoperiti si cota lui din alte bunuri... e dificil fara toata imaginea.
Poate exista motive ca fiul sa nu va mosteneasca, nu stiu daca sunt si dovezi.