avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am nevoie de un sfat va rog
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am nevoie de un sfat va rog

Buna ziua.

Am patit ceva care in conceptia mea este incredibil si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a intelege ce pot sa fac.
Ma aflam in trafic iar la un moment dat, ajung in dreptul unei intersectii.
Strada pe care ma aflam are 2 benzi pe sens. Ajuns in dreptul intersectiei, observ ca semaforul are culoarea rosie, si franez pana la oprire. Opresc si dupa aproximativ 2 secunde simt o busitura pe partea dreapta.
Mentionez faptul ca eram oprit la semafor pe banda din dreapta insa eram aproape de linia de mijloc, sau poate chiar putin trecut de ea. In orice caz, in momentul accidentului stationam la semafor, indiferent de pozitie.
Bun. Ajung la politie unde surpriza: pe langa faptul ca s-a tipat constant la mine iar politistul isi formase parerea inainte sa imi citeasca declaratia, aflu ca eu sunt vinovat. Cumva, in conceptia politistului as fi schimbat directia de mers fara sa ma asigur si am intrat in coliziune cu autoturismul celalalt.
Ciudat:
a) m-au amenintat atat soferul celalalt cat si politistul. primul ca "ai grija ca vorbesti cam mult si prost si...", politistul "cu 2 martori te pot linisti daca ai prea multi bani in buzunar"
b) soferul a mintit in legatura cu timpul producerii accidentului si am fost obligat sa modific timpul dupa el
c) am fost acuzat fara sa mi se ia in considerare declaratia
Intrebari:
Ce sansa am sa castig un eventual proces?
Faptul ca in masina cu mine se aflau 3 persoane cu care nu am legaturi de rudenie conteaza? II pot folosi ca martori?
Politistul mi-a zis ca "putin imi pasa ce martori ai. au fost cu tine in masina? nu ma intereseaza"
Nu am vrut sa semnez procesul verbal si politistul mi-a zis ca nu pot face contestare la decizia lui altfel si ca o sa platesc daunele din buzunar. Este adevarat? (am inregistrare audio pentru asta.)

Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:47, 26 Aprilie 2009
Puteti face linistit.
Aveti trei martori deci e bine. Probabil politistul nu are alti martori deoarece nu i-a trecut in procesul verbal
Referitor la ora incercati sa vedeti daca sunt camere de luat vederi in zona (chiar si private) care sa va sustina punctul de vedere.
Multumesc pentru raspuns. Daca mai sunt si alte pareri, va rog mult sa imi scrieti.
Getz a scris:

Nu am vrut sa semnez procesul verbal si politistul mi-a zis ca nu pot face contestare la decizia lui altfel si ca o sa platesc daunele din buzunar. Este adevarat? (am inregistrare audio pentru asta.)

Ati procedat excelent refuzand semnarea.Altfel nu aveati sanse de anulare a pv. in instanta.Faceti plangerea contraventionala la judecatorie,chemati in judecata pe vinovat pentru daune,folositi martorii, adunati probe video.
Vi-se pare complicat?Consultati un avocat.
Succes!
din pacate am semnat procesul verbal. doar ca am mentionat ca nu ma consider vinovat. mi s-a spus ca trebuie sa semnez obligatoriu, altfel voi plati tot din buzunar
acest lucru mi l-au spus acolo 2 politisti pe care i-am inregistrat. se mai poate face ceva?
Semnarea reprezinta luarea la cunostinta si primirea unui exemplar.Pe baza contestarii (mentionata in scris in p.v.) puteti ataca linistit in instanta anularea acestuia.Daca nu ati fi semnat, politistii se foloseau de martori si ar fi fost putin mai dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident minor, in depasire cosminy_70 cosminy_70 Invatati-ma si pe mine ce sa fac intr-o situatie ca aceasta.Intr-o intersectie din tara asta se intampla urmatoarele. banda de selectie pentru dreapta este ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate, accident Andrei133 Andrei133 As dori sa va intreb ce este de facut in aceasta situatie: avem un drum principal cu cate doua benzi pe sens, un drum secundar, un semafor la 200 m de drumul ... (vezi toată discuția)