avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Debitor in reorganizare judiciara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Debitor in reorganizare judiciara

Buna seara, as dori sa aflu in ce masura poate fi utilizata ordonanta de plata conform NCPC pentru recuperarea unor datorii de la un debitor aflat in reorganizare judiciara. In cazul unui raspuns negativ va rog sa ma ajutat cu cateva informatii despre alte cai de urmat in vederea recuperarii sumelor. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 20:34, 21 Februarie 2014
Buna seara!
ca sa puteti utiliza ordonanta de plata trebuie sa aveti o certa lichida certa , lichida si exigibila impotriva debitorului si de asemenea aceasta creanta sa fie consemnata intr-un inscris ( factua acceptata la plata, rata ajunsa la scadenta, etc) sau sa aveti recunoasterea expresa a debitorului cu privire la aceasta creanta.
Daca creanta dvs. nu undeplineste conditiile trebuei sa formulati o actiune de chemare in judecata pe calea dreptului comun in care sa va dovediti pretentia, mijloacele de proba necesare.

Editat - Nu aveti voie sa va postati datele de contact in mesaje. Va rog cititi Regulamentul de postare:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Admin, administrator
Da, dar debitorul e in reorganizare judiciara. Acest lucru nu inseamna ca potrivit legii 85/2006 orice astfel de actiune (gen ordonanta de plata) se suspenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate? rrocambole rrocambole Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)