avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

In 1993 s-a facut succesiunea dupa tata si am primit certificatul de mostenitor.Din pacate nici eu sau fratii mei nu mai avem originalul.Am mers la camera notarilor publici pentru eliberarea unui duplicat. L-am luat dar am constatat urmatoarea situatie: unul dintre fratii mei care era mentionat in certificatul de mostenitor pe care l-am facut in 1993 este trecut primul,in afara chenarului ,apoi urmeaza un chenar,asa e modelul tip al certificatului si mentionati ceilalti mostenitori. Camera notarilor publici mi-a dat acea copie legalizata a cert de mostenitor dar fratele meu care era trecut primul,sus pe tot pe pagina nu mai apare. Ceva f ciudat. Ce pot face in aceasta situatie?
Si mai am inca o intrebare: fratele care era trecut primul ,sus pe hirtie in cert din 1993 si in copia legalizata de acum nu mai apare a decedat fara a-si reglementa situatia.Are ca mostentori : sotie si copil. Ce trebuie sa faca in continuare in aceasta situatie?
Ceilalti frati ai mei nu sint in tara si nici nu vor sa trimita procura pentru ca fiul si sotia fratelui decedat sa isi reglementeze situatia la notar.
Ce demersuri sa intrerpinda sotia si fiul fratelui decedat?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:54, 22 Februarie 2014
Fratele si copilul fratelui decedat poate sa ceara, printr-o cerere scrisa, Camerei Notarilor Pulici rectificarea duplicatului eliberat, conform cu originalul Certificatului de Mostenitor eliberat in 1993! Duplicatul trebuie sa fie identic cu originalul, iar in aceasta situatie eu apreciez ca este voba doar de o greseala materiala care poate fi rectificata; daca nu se rezolva asa, cei doi au deschisa calea instantei de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate NICKO74 NICKO74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Unul din fratii au scos titlu de proprietate pentru mostenirea parintilor dar eu nu am fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Notar decedat copii legalizate elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Notarul acum este decedat iar fiica lui l-a inlocuit fiind acum notar.Ea a angajat-o pe nora fratelui meu.Eu am nevoie de 7 copii legalizate deoarece sunt 7 ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)