avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... offf, bancile astea...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

offf, bancile astea...

pentru a nu stiu cata oara, in trei ani de credit, banca mea a hotarat ca dobanda pe care o platesc este prea mica pentru un bugetar ca mine. asa ca marit-o la 18.2%. in acest moment am banii ramasi din contract. intrebarea mea este cum reusesc sa nu platesc cei 4.5% comision restituire in avans. stiu ca a aparut o lege care limiteaza bancile sa mai mareasca dobanzile fara acceptul clientului. daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ii multumesc. imi trebuie o baza legala de care sa ma agat pentru a nu plati acel comision.
Cel mai recent răspuns: Credit Star , Consultant credite si finantari 15:38, 4 Mai 2009
Sfatul meu este sa faceti o sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.
Daca in contract este stipulat acel comision la restituire in avans,nu prea aveti ce face.Dupa un anumit numar de ani,stiu ca acesta nu mai este perceput.Consultati contractul,pentru a putea lua o decizie privitor la rambursarea integrala a creditului.
eu vreau sa termin cu acest credit, am banii necesarii, ma pot certa cu ei, dar vreau o baza legala prin care sa nu mai platesc comisionul de rambursare anticipata. in contract scrie clar ca sunt obligati sa trimita instiintare de marirea dobanzii, prin posta cu confirmare de primire. ei nu au trimis niciodata asa ceva, desi din 6 in 6 luni au marit dobanda. ce lege/og pot uzita pentru a nu plati acel comision? va multumesc
offf, bancile astea.....
studiati cu atentie contractul primit de dv de la banca respectiva. daca acolo aveti acel comision, nu mai puteti face nimic. de asemenea, daca este stipulata dobanda variabila sau revizuibila, iar nu aveti ce face pt ca la momentul respectiv ati fost de acord prin semnarea acestui contract ca banca sa mareasca dobanda .:(( .acest comision se regaseste in orice banca si in orice fel de contract de credit, se numeste comisionul pentru rambursarea in avans. in ceea ce priveste legea prin care bancile va vor cere voie sa mareasca dobanda, nu stiu, am auzit ceva. de asemenea, am auzit ca exista lege pt majorarea salariilor profesorilor cu 50% de ceva luni bune, ca orice lege sau ordonanta data pe anul in curs intra in vigoare de la 1 ianuarie anul urmator..... ;). am auzit doar ca e lege, n-am auzit sa se si respecte. sfatul meu este sa achitati daca aveti banii respectivi si sa va scutiti propriul timp si nervi si bani, sa multumiti lui dumnezeu ca il puteti achita si gata! nu incercati sa va luptati cu morile de vant!
o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare anticipata credit ipotecar Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, As dori sa aflu cum se calculeaza suma de plata, in cazul rambursarii anticipate a unui credit ipotecar. Creditul este de 42.750 Euro, 360 luni, ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 nonni nonni Am un credit ipotecar la .. Am rpimti o instiintare ca trebuie sa semnez un act aditional pentru alinierea ceruta de OUG 50/2010. Au fost prezentate 2 ... (vezi toată discuția)
Credit bancar Dondinu Dondinu Am luat un credit bancar in 2008 ,am platit pana acum mai mult decat dublu cu tot cu comisioane,taxe de admin.si toate cele ,mai am de platit pana in 2018 si ... (vezi toată discuția)