avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate in curs de dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate in curs de dizolvare

am cumparat un srl de 2 ani, fara datorii, toate actele depuse la zi (a avut activitate 2 ani inainte sa-l cumpar), de 2 ani de cand il detin nu am avut nici un fel de activitate, am depus doar decl. 100 si bilantul la adm. finaciara dar nu si la registrul comertului.
acum, cu acest impozit forfetar vreau sa radiez firma. Am intrat la reg. comertului pe site si vad ca firma mea e in curs de dizolvare, data chemarii in instanta fiind de 16 aprilie 2009.
Daca iese sentinta de dizolvare, ma mai pun cei de la finante sa platesc acest impozit forfetar?
As vrea sa radiez firma astfel incat sa nu intru la plata acestui impozit aberant de 500 euro.
Cum sa fac s-o radiez , fara sa intru la aceasta plata de 500 euro / an ?
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 09:36, 2 Mai 2009
Primul pas este sa asteptati dizolvarea firmei in instanta. Pasul 2 este sa cereti radierea firmei din Registrul Comertului (insa este posibil sa fie radiata de drept in baza hotararii definitive a instantei - pentru mai multe informatii va puteti adresa unui Consilier juridic de la Registru). Pasul 3 este sa consultati un contabil care va va calcula plata impozitului forfetar aferent pana la dizolvarea firmei. :luck:

Consilier juridc,
Trufin Mariana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 'forfecar' la firme in dizolvare gdec gdec Am vrut sa suspend activitatea la o firma si la Reg. Comertului m-i s-a spus ca nu se poate intrucat registrul a cerut pe 10.04.2008 dizolvarea firmei pe motiv ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)
Faliment...ce se intampla cu contractele vodafone si romtelecom pe firma? Credit Star Credit Star buna ziua, avem (suntem 3 asociti) o firma de brokeraj credite si din octombrie 2008 aducem bani de acasa ca sa n-o inchidem. nu mai avem resurse si e de-a ... (vezi toată discuția)