avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc sa le intentez o plangere penala procurorului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc sa le intentez o plangere penala procurorului si judecatorului

Am urmatoarele problema: Ca si parte vatamata s-a retinut in cazul unui proces de vatamare corporala impotriva mea o presupusa circumstanta atenunta: faptul ca eu as fi sarit la bataie. Am aduas 5 martori, pana si martorii respectivului au zis ca nu eu am sarit la bataie... Insa procurorul a tinut cont doar de declaratia INVINUITULUI. Am depus plangere la prim procuror si la judecator. Am pierdut, mi-au dat toti niste copy&paste nenorocit. De asmenea nu s-a retinut toate aspectele semnalate, gen tipul respectiv a agresat-o pe prietena mea, chiar a recunoscut asta.

INVINUITUL zice insa ca eu cu prietena am fi sarit la bataie :)) Prietena mea a fost scoasa complet din dosar de inteligentul de procuror. Chiar daca ala ca de ex. a recunoscut ca a injurat-o ... ca a smucit-o de haina,etc.

------------------------------------------------

Daca-i fac o plangere penala pt. abuz in serviciu la inteligentul de procuror si de judecatoare, unde ajung? Tot raspuns in bataie de joc, eventual mai ajuns eu sa le platesc daune morale?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:57, 22 Februarie 2014
nimeni nu poate sa va spuna unde ajungeti, insa parerea mea e ca va pierdeti timpul degeaba...
Mda...
Analizati
L nr 303/2004 Art. 97
(1) Orice persoană poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, direct sau prin conducătorii instanţelor ori ai parchetelor, în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea de către aceştia a unor abateri disciplinare.
(2) Exercitarea dreptului prevăzut la alin. (1) nu poate pune în discuţie soluţiile pronunţate prin hotărârile judecătoreşti, care sunt supuse căilor legale de atacCAPITOLUL II

Răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor
Art. 98
(1) Judecătorii şi procurorii răspund disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu, precum şi pentru faptele care afectează prestigiul justiţiei.
(2) Răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor militari poate fi angajată numai potrivit dispoziţiilor prezentei legi.CAPITOLUL II
Răspunderea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor

Art. 99
Constituie abateri disciplinare:
a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii;
b) intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum şi imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;
c) desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
d) nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter;
e) nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor;
f) refuzul nejustificat de a primi la dosar cererile, concluziile, memoriile sau actele depuse de părţile din proces;
g) refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu;
h) exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune;
i) efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile;
j) absenţele nemotivate de la serviciu, în mod repetat;
k) atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili;
l) neîndeplinirea obligaţiei privind transferarea normei de bază la instanţa sau parchetul la care funcţionează;
m) nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor;
n) participarea directă sau prin persoane interpuse la jocurile de tip piramidal, jocuri de noroc sau sisteme de investiţii pentru care nu este asigurată transparenţa fondurilor în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N.u.p./sup- redeschidere up prin infirmarea de catre procurorul general al romaniei xuser xuser Este adevarat ca un N.U.P/S.U.P poate fi infirmat de catre procurorul general al Romaniei iar ancheta sa se \"redeschida\" ? Am vazut cateva articole in ... (vezi toată discuția)
Zile de spitalizare manson69 manson69 In urma cu un an am fost implicat intro bataie impreuna cu 3 prieteni.. Dupa incidident am fost retinuti de politie declaratii etc etc.in urma carora am fost ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa. bucksbunny bucksbunny In urma cu un an am avut probleme cu un bagabont care m-a agresat, nervos ca dupa parerea lui ma dadeam o fata. Acesta a venit si mi-au spart masina si m-au ... (vezi toată discuția)