avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facilitati firma concediu sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facilitati firma concediu sarcina si lauzie

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt facilitatile pentru o firma care pastreaza postul unei persoane aflata in concediu de sarcina si lauzie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: crysstyna , utilizator 14:13, 22 Aprilie 2009
1. Nu aveti facilitati! Pe perioada concediului de maternitate CIM al salariatei este suspendat (deci postul ei ramane) iar salariata isi reia activitatea, la expirarea concediului de maternitate, in baza aceluiasi CIM.
2. Daca va avea si CCC veti proceda la fel ca mai sus.
3. Pe perioada cat salariata se afla in concediu de maternitate sau CCC puteti angaja pe postul ei o persoana cu CIM pe perioada determinata (pana la intoarcerea la serviciu a titularei postului).
Multumesc pentru raspuns
Angajatorul in cauza nu poate desfiinta postul persoanei aflata in concediu de maternitate, in concediu de crestere copil si 6 luni dupa revenirea acesteia la servici decat daca se afla in reorganizare juriciara sau faliment, in conditiile legii.
Pentru mai multe detalii studiati OUG 96/2003 actualizata privind protectia maternitatii la locurile de munca.
Buna ziua!

Legat de acest subiect am si eu o nelamurire.
Lucrez in Ministerul Educatiei dar am biroul in Timisoara. Urmeaza sa intru in concediu de maternitate in luna iulie.
Din cate am inteles de la Bucuresti s-a primit directiva de reducere a cheltuielilor, si implicit a personalului. Probabil biroul unde lucrez se va muta la Bucuresti, si colegele mele "reduse".
Cand eu ma intorc din maternitate angajatorul este obligat sa imi ofere postul inapoi? Sau aceasta situatie intra la reorganizare judiciara?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sa fiu concediata ? gabrielabbb gabrielabbb buna ziua, am o problema care suna cam asa : lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii!!! lumifatu lumifatu Doua probleme, cel putin, care ma framanta: confrom noului Cod al Muncii, perioada de proba nu este luata in calcul ca vechime in munca? Se poate desfiinta un ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre indemnizatie si concediu de crestere pentru al doilea copil terrylyn terrylyn Buna ziua. Poate reuseste si pe mine cineva sa ma lamureasca. Am cateva intrebari privind indemnizatia si concediul de crestre pentru al doilea copil. 1. ... (vezi toată discuția)