avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret neserios - anulare contract vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret neserios - anulare contract vanzare-cumparare?

Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta.
Pe rolul Judecatoriei Cornetu se afla acum un dosar ca are ca obiect partajarea unui bun dobandit in timpul casatoriei cu fostul sot, care afirma ca pretul cu care a vandut un apartament ca bun propriu, este altul decat cel declarat in contractul de vanzare-cumparare autentificat la notariat.
Poate aceasta afirmatie sa constituie un motiv de anulare a acestui contract in conformitate cu prevederile Codului civil?
Nu.
Doar afirmatia nu, daca poate dovedi, da, e nul de drept pentru frauda. Dar aici nu discutam despre pret serios, ci pret real.
Din practica judiciara insa va spun ca e dificil de dovedit asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil in timpul casatoriei de unul dintre soti eli67 eli67 In cazul cumpararii unui imobil de catre unul dintre soti in timpul casatoriei, daca imobilul a fost achitat in totalitate de catre unul dintre soti, ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Partaj asupra unui imobil aflat in proprietate,dar cu clauza de abitatie viagera  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Buna. Am o rugaminte mare. Puteti sa imi spuneti daca se poate partaja un apartament in care sunt inscrisa ca proprietar,dar care are clauza de abitatie ... (vezi toată discuția)