avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita debitor cu ipoteca la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita debitor cu ipoteca la banca

Buna ziua, rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: matusa mea a imprumutat o suma de bani, destul de mare unei persoane, care la acel moment dispunea de doua proprietati, pe baza unui contract de imprumut fara ipoteca.
Intrucat suma nu a fost restituita, matusa mea s-a adresat unui executor. Acesta a constatat ca debitorul nu mai are pe numele lui amabele proprietati ,ci doar una care este insa ipotecata catre o banca.
Ma intereseaza 2 aspecte:
1. Cum se poate afla cand s-a instrainat cealalta proprietate, si in ce conditii se poate cere revocarea pauliana a acelei instrainari ( exista vreun termen) , si ce sanse sunt sa se aprobe ?
2. Ce sanse sunt ca daca se cere executarea bunului care este ipotecat catre banca , sa se accepte acest lucru si sa pota fi realizat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Manu2 , utilizator 23:14, 25 Februarie 2014
Ce inseamna suma mare, peste sau sub 10 mii lei ?
1) de la administratia financiara, cred ca poate cere executorul o situatie . Termenul in care puteti solicita revocarea actului de vanzare e de un an, insa nu cred ca veti reusi daca exista dovada platii pretului si apoi, mai exista un imobil din care teoretic, va puteti indestula..
2) puteti cere executarea imobilului chiar daca e ipotecat la banca, insa banca va fi prima care va lua banii, nu cred sa mai ramana ceva si matusii.
Buna seara,
Suma este mult peste 10.000 lei
Dar daca imobilul s-a vandut la un pret mai mic decat cel de piata, ca sa se evite executarea? Se poate cere revocarea vanzarii, chiar daca exista dovada platii pretului ?
Adica sunt sanse reale sa se obtina ? S-a mai intamplat acest lucru in alta parte ?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu ,mostenire ancaalina ancaalina Buna ziua, tatal meu a mostenit in urma decesului tatalui sau,25% dintr-un imobil,dupa perfectionarea actelor de succesiune,sora sa i-a dat suma de 30 000 ... (vezi toată discuția)