Buna ziua, rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: matusa mea a imprumutat o suma de bani, destul de mare unei persoane, care la acel moment dispunea de doua proprietati, pe baza unui contract de imprumut fara ipoteca.
Intrucat suma nu a fost restituita, matusa mea s-a adresat unui executor. Acesta a constatat ca debitorul nu mai are pe numele lui amabele proprietati ,ci doar una care este insa ipotecata catre o banca.
Ma intereseaza 2 aspecte:
1. Cum se poate afla cand s-a instrainat cealalta proprietate, si in ce conditii se poate cere revocarea pauliana a acelei instrainari ( exista vreun termen) , si ce sanse sunt sa se aprobe ?
2. Ce sanse sunt ca daca se cere executarea bunului care este ipotecat catre banca , sa se accepte acest lucru si sa pota fi realizat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Ce inseamna suma mare, peste sau sub 10 mii lei ?
1) de la administratia financiara, cred ca poate cere executorul o situatie . Termenul in care puteti solicita revocarea actului de vanzare e de un an, insa nu cred ca veti reusi daca exista dovada platii pretului si apoi, mai exista un imobil din care teoretic, va puteti indestula..
2) puteti cere executarea imobilului chiar daca e ipotecat la banca, insa banca va fi prima care va lua banii, nu cred sa mai ramana ceva si matusii.
Buna seara,
Suma este mult peste 10.000 lei
Dar daca imobilul s-a vandut la un pret mai mic decat cel de piata, ca sa se evite executarea? Se poate cere revocarea vanzarii, chiar daca exista dovada platii pretului ?
Adica sunt sanse reale sa se obtina ? S-a mai intamplat acest lucru in alta parte ?
Multumesc!