avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic

Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii de drept, poate reprezenta (ca avocat) in instanta firma la care lucreaza intr-un proces? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitrache_v , utilizator 15:51, 22 Aprilie 2009
consilierul juridic al societatii nu poate reprezenta firma ca avocat in mod evident.
Dealtfel exista o incompatibilitate intre cele doua profesii stabilite atat de legea avocatilor cat si de legea dvs.
Societatea poate insa decide ca alaturi de consultatnt sa fie un angajat un avocat care sa consilieze societatea in litigiile pe care le are sau sa o consilieze.
Puteti insa reprezenta societatea ca si consilier juridic fara nici o problema in masura in care sunteti licentiat. Frecventarea cursurilor unei facultati de drept nu este acelasi lucru cu licentierea.
Va multumesc pentru promptitudine. As dori sa imi mai spuneti si mie in ce consta aceasta licentiere despre care spuneti Dvs. Ce trebuie sa fac in conditiile in care facutatea de drept nu este de ajuns. Ce ar mai trebui facut?
Sa va sustineti examentul de licenta.
Si sa il promovati desigur ...
Va referiti la examenul de licenta la facultatea de drept pe care am absolvit-o? Pe acela l-am sustinut si l-am promovat. Dar banuiesc ca nu despre acest examen este vorba. Despe ce examen de licenta este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre consilier juridic mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii ... (vezi toată discuția)
Stagiatura...? ContSters172518 ContSters172518 Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)