Buna ziua! Va rog frumos puteti sa imi spuneti si mie daca un angajat cu functia de jurist, (este angajat din noiembrie 2007) care a urmat cursurile facultatii de drept, poate reprezenta (ca avocat) in instanta firma la care lucreaza intr-un proces? Va multumesc!
consilierul juridic al societatii nu poate reprezenta firma ca avocat in mod evident.
Dealtfel exista o incompatibilitate intre cele doua profesii stabilite atat de legea avocatilor cat si de legea dvs.
Societatea poate insa decide ca alaturi de consultatnt sa fie un angajat un avocat care sa consilieze societatea in litigiile pe care le are sau sa o consilieze.
Puteti insa reprezenta societatea ca si consilier juridic fara nici o problema in masura in care sunteti licentiat. Frecventarea cursurilor unei facultati de drept nu este acelasi lucru cu licentierea.
Va multumesc pentru promptitudine. As dori sa imi mai spuneti si mie in ce consta aceasta licentiere despre care spuneti Dvs. Ce trebuie sa fac in conditiile in care facutatea de drept nu este de ajuns. Ce ar mai trebui facut?
Va referiti la examenul de licenta la facultatea de drept pe care am absolvit-o? Pe acela l-am sustinut si l-am promovat. Dar banuiesc ca nu despre acest examen este vorba. Despe ce examen de licenta este vorba?