Buna ziua! Am urmatoarea problema si as dorii sfatul unui cunoscator din domeniu;
Sunt in indiviziune cu alti vecini , eu am un spatiu pe persoana juridica iar ceilalti vecini persoane fizice. In prezent haznaua la care suntem doi vecini arondati este amplasata pe terenul celui de al treilea vecin. Problema este ca eu nu pot sa-mi fac o alta gura de canalizare deoarece nu am teren iesirea din spatiul meu se face direct in strada , iar vecinul 2 nu plateste deloc vitanja deseori certandu-ne. Vecinul nr.2 si 3 ma santajeaza ca o sa puna nisip in hazna pt. a nu beneficia de ea obligandu-ma sa plec lucru care nu se poate ,basca ca am solicitat iesirea din indiviziune iar vecinul nr.2 nu doreste deoarece a construit acum mai bine de 15 ani pe o bucata din terenul de acces al vecinului 3 niste birouri pe care le-a inchiriat.
Intrebare; care este forma legala juridica pentru a ma apara de cei doi vecini in caz ca ar pune nisip in hazna impiedicandu-ma sa-mi desfasor activitatea comerciala si astfel creeandu-mi un prejudiciu?Multumesc
Trebuie vazut care e situatia terenului, posibilitatea de a construi o alta "hazna", daca e vreo proprietate fortata sau e la mica intelegere, de cand etc.
Eu am cumparat in 1995 o cladire cu terenul construit in suprafata de 110 mp, indiviz din suprafata vecinului nr.2 indiviz din suprafata vecinului nr.3. Eu nu am teren decat vreo 4 m lungime si 0,5 m latime aferent vitrinei cladirii. Haznaua este pe terenul vecinului 3 hazana facuta de comunisti. Deci nu am unde sa-mi fac o alta hazna iar direct din strada la spatiul meu nu se poate face o legatura. Am alimentatie publica in caldirea mea.