De curand am primit o "instiintare de plata" de la o firma Kruk privind un debit pe care l-as avea la o banca. Nestiind despre ce este vorba am sunat si m-au informat cum ca as fi luat un credit de la Reifeisen Bank in anul 2003, lucru de care nu imi aduc aminte. Oricum intrebarea este daca as fi luat un astfel de credit era normal ca banca in cauza sa nu ma notifice timp de 10 ani?? In plus suma creste exponential de la "creditul" presupus de 10.000 lei au ajuns la 36.000 in noiembrie 2013 iar ultima strigare este deja de 42.000 lei. Sunt curios cum si daca se poate intampla asa ceva si unde o sa ajunga oare ? Noroc ca nu detin bunuri imobile sau de alt fel ca cine stie ce surpriza mai aveam.
Buna ziua. Firmele de recuperatori cumpara pe mai nimic creante (inclusiv creante la care bancile au pierdut dreptul de recuperare, adica creante prescrise) si apoi fac presiuni psihice asupra creditorilor.
Salariatii firmelor de recuperari sunt platiti cu procent din suma recuperata si au un targhet minim. De aceea sunt asa de agresivi. Ei spera ca intr-un final clientul cedeaza si in momentul in care incepe sa plateasca chiar si 1 ron, il vor hartui pana vor recupera si pielea de pe el!
Sfatul meu, este sa notificati in scris firma ca dumneavoastra va considerati hartuit si ca urmeaza sa le faceti plangere penala! De asemenea ii puteti notifica, in scris, sa va trimita copii legalizate dupa acel credit, documente vizate, in original, de Raiffeisen Bank, directia de credite persoane fizice! Dupa ce primiti aceste documente, care trebuie sa contina numar de dosar de creditare de la Raiffeisen Bank, faceti o adresa catre aceasta banca in care solicitati o verificare in baza lor de date a corectitudinii infrmatiilor primite de la firma de recuperare.
Mult succes!
Din ceea ce au comunicat telefonic cu toate ca numele si prenumele + CNP-ul corespund cu realitatea adresa stipulata in contract nu corespunde si nici nu a corespuns vreodata !!!
Mai nou am fost informat telefonic ca, creditul este de fapt de la Altex, Raiffeisen Bank fiind doar finantatorul!!! Deci presupunand ca eram sub influenta bauturilor alcoolice si nu imi aduc eu aminte nimic tot nu se explica chiar daca as fi luat acest credit cum de nu corespund datele din C.I. cu realitatea la adresa fiind trecuta adresa firmei unde lucram in perioada respectiva ?? nu cea din C.I. Nostim nu ? Oricum era cam ciudat ca prima oara am fost contactat dupa 10 ani de la presupusa contractare a creditului. Cred ca cel mai bine este sa nu ii bag in seama asa cum am fost sfatuit de mai multa lume. Dealtfel dupa 3 ani de cand ma tot bat la cap daca aveau ceva concret si legal banuiesc ca ma actionau deja in instanta ( dar ce te faci cu taxa de timbru :oops: )
Buna ziua. In acest caz, e posibil ca cineva sa se fi folosit de datele dumneavoastra si a contractat, in numele dumneavoastra, un credit! Astfel, avem elementele constitutive ale infractiunii de fals si uz de fals privind identitatea, fapta prevazuta si sanctionata de Noul Cod Penal!
Solicitati sa vi se arate actele de la Altex, cu semnatura dumneavoastra in original!
Puteti sa le blocati accesul la numarul dumneavoastra de telefonului (sunt telefoane ce permit acest lucru).
Oricum, creanta este prescrisa de drept!! Deci, nu au ce sa va faca oricum!
@Steflipo
Banuiesc, ati achizitionat de la Altex un produs, finantat de Raiffeisen. La contractare, ati prezentat C.I. si adeverinta de salatiat emisa de unitatea al carui salariat erati. Pentru asta sunteti confuz.Totusi, nu inteleg cat de confuz poti fi, chiar si sub influenta bauturilor alcoolice, ca sa nu-ti aduci aminte ca ai achizitionat un produs ( Altex este un distribuitor de produse, nu de credite ) ? Ati pus si ceva ață albă in povestire dar aveti norocul ca nu ati fost actionat in instanta de firma de recuperari. Daca ar fi existat o hotarare judecatoreasca, sigur v-ati fi trezit la usa cu executorul judecatoresc( la adresa din C.I. ). Asa, ei se rezuma numai la amenintari. Spuneti-le ca sunteti ucenicul lui Bahus si sunteti imun la amenintari.
Ignorati-i ! Si chiar, amenintati-i ca le veti face plangere penala pentru hartuire. Nu va lasati intimidat.
" In fiecare secundă, pe glob se naște cate un fraier. Principalul este să fie găsit ."