Buna ziua! In iulie 2007 am dat concurs si am fost angajat la o primarie in post de administrator de retea I.T.
Fisa postului este cea specifica administratorului de retea insa in statul de functii al primariei am fost angajat ca personal contractual desi as fi preferat sa fiu trecut ca functionar public. De curand am gasit un anunt al Primariei Sect. 2 Bucuresti in care se angaja un administrator de retea I.T. pe postul de functionar public de referent ,clasa 3 ,grad profesional debutant. In cazul meu nu am fost angajat nici macar ca administrator de retea ci am fost trecut in statul de functii ADMINISTRATOR care are alta clasificare dupa codul ocupatiilor din Romania precum si alte atributii.
Intrebarea mea este: cum pot remedia situatia sa pot fi angajat pe post de referent ca si in exemplul primariei sectorului 2 cu toate drepturile si obligatiile specifice? Legea aplicata la Primaria sect.2 nu este aceeasi si pentru primaria unde lucrez eu? Daca nu-mi este solutionata cererea cui sa ma adresez?
Primaria unde lucrati nu va putea numi intr-o functie publica daca nu o avea prevazuta in organigrama si planul anual de ocupare a functiilor publice, avizat de ANFP (regimul de ocupare a functiilor publice este diferit de cel al posturilor pentru personalul contractual). V-a angajat pe postul avut liber pentru personalul contractual. In ceea ce priveste denumirea postului, trebuie sa vedeti ce au trecut in contractul individual de munca pe care l-ati semnat la angajare, si nu neaparat in statul de functii (in statul de functii se trece denumirea postului asa cum rezulta el din OG 10/2008 pentru stabilirea salariului - cu toate ca si aici este discutabil, intrucat notiunea de "administrator" asa cum rezulta ea din anexa V/2b pozitiile 12-14 la OG 10/2008 se refera la administrator de cladire, nu de retea IT). In functie de studiile detinute, dvs ar fi trebui sa fiti incadrat ca referent (de specialitate) / consilier - anexa IIa la OG 10/2008. Verificati ce cod COR a fost trecut in contractul dvs. individual de munca.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Salarizare
zama cristian
Conform carei legi este remunerat personalul contractual din administratia publica in prezent? Se tine seama de L 330?Ref de spec.III, care in L 330/2009 nu ... (vezi toată discuția)