avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fata care ma abandoneaza la batranete...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fata care ma abandoneaza la batranete...

Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un apartament mare pe care ar trebui sa il las drept mostenire.Problema este ca din pensie nu mai pot sa intretin acest apartament si cum draga mea fica considera ca oricum este unica mostenitoare, a renuntat sa ma mai ajute financiar.Ce pot sa fac? Cum o pot obliga sa ma ajute?Doreste act de vinzare cumparare dar in situatia data cind nu mai are consttinta, ma pot trezi in strada.Sa o chem la un notar daca vrea sa-i fac act de donatie cu clauza si daca nu vrea o pot obliga sa faca renuntare la mostenire?. Sa o dezmostenesc ptr. ingratitue dine? Sa o dau in judecata ptr. a ma ajuta financiar, dovedind cu chitante plata atitor studii? Stiu ca ca o chestiune de suflet dar in situatia data ce pot face legal?Astept un ajutor, o indrumare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
iconita, utilizator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 10:13, 20 Martie 2014
Este evident ca din conditiile pe care le impune fiica dv nu aveti garantia unei batraneti linistite
Analizati varianta desfasurarii demersurilor necesare pentru asigurarea unei batraneti linistite intr-o unitate specializata
Dv. ce doriti, in esenta? Sa va fortati fata sa va ingrijeasca? Sa beneficiati de ceva grija din partea cuiva? Sa va suplimentati veniturile in bani? Care e scopul, caci din cele ce spuneti sunteti fixat pe obligarea fetei la ceva...
Nu vad de ce sa incheiati contract de intretinere cu o persoana care nu doreste sa va intretina, este un compromis care duce, de regula, la probleme si actiuni in instanta etc.
Chiar sunteti in nevoie? Nu va puteti intretine?
Mai ganditi-va si la dvs si la nevoile dvs si mai putin la ce vrea fiica. Ori va mutati intr-un ap mai mic pe care sa-l puteti intretine si va mai ajutati cu ce bani va raman, ori semnati contract de intretinere cu un strain ( sa ii dati casa in schimbul intretinerii - nu aveti riscuri pt dvs, daca nu respecta contractul il reziliati in instanta) sau si una si alta.
Varianta cumpararii unei garsoniere + diferenta de bani obtinuta ar fi cea mai buna solutie.
In cazul in care aveti mari probleme si nu puteti avea grija de dvs. insiva, atunci puteti cauta un azil caruia sa ii lasati si casa si pensia si sa beneficiati de tot ajutorul de care aveti nevoie.
In aceste conditii, e evident ca fiica nu va beneficia de nimic, insa dvs. veti fi protejat si ajutat intr-o maniera moderna, cu mare aplicabilitate in toate tarile civilizate.
eu am fost destul de explicit,am cerut niste sfaturi ce ar trebui sa fac.Mi se pare firesc ca la batrinete, copii sa aibe grija de parinti.Domnisoara avocat sunteti tinara nu stiti probabil cum se creste un copil.Lasati oameni cu experienta care stiu sa dea sfaturi in asemenea cazuri. Mai cresteti! Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)