avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fata care ma abandoneaza la batranete...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fata care ma abandoneaza la batranete...

Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un apartament mare pe care ar trebui sa il las drept mostenire.Problema este ca din pensie nu mai pot sa intretin acest apartament si cum draga mea fica considera ca oricum este unica mostenitoare, a renuntat sa ma mai ajute financiar.Ce pot sa fac? Cum o pot obliga sa ma ajute?Doreste act de vinzare cumparare dar in situatia data cind nu mai are consttinta, ma pot trezi in strada.Sa o chem la un notar daca vrea sa-i fac act de donatie cu clauza si daca nu vrea o pot obliga sa faca renuntare la mostenire?. Sa o dezmostenesc ptr. ingratitue dine? Sa o dau in judecata ptr. a ma ajuta financiar, dovedind cu chitante plata atitor studii? Stiu ca ca o chestiune de suflet dar in situatia data ce pot face legal?Astept un ajutor, o indrumare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
iconita, utilizator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 10:13, 20 Martie 2014
iconita a scris:

eu am fost destul de explicit,am cerut niste sfaturi ce ar trebui sa fac.Mi se pare firesc ca la batrinete, copii sa aibe grija de parinti.Domnisoara avocat sunteti tinara nu stiti probabil cum se creste un copil.Lasati oameni cu experienta care stiu sa dea sfaturi in asemenea cazuri. Mai cresteti! Multumesc.


sigur ca o puteti da in judecata ca sa va asigure intretinerea. dar asta daca sunteti intradevar in nevoie. faptul ca aveti o casa mare pe care nu o puteti intretine din pensie nu inseamna ca sunteti in nevoie. puteti vinde casa si sa va cumparati o garsoniera iar cu restul de bani sa va gospodariti. in felul acesta nu veti mai avea nici nevoie de bani de la fata dvs, si nici nu ii veti lasa mostenire ditamai apartamentul.
iconita a scris:
Mi se pare firesc ca la batrinete, copii sa aibe grija de parinti.

Nu faceti confuzie intre bun simt si lege.
Nu exista o lege care sa-si oblige copiii sa aiba grija de parinti. De aici si sfaturile pe care le-ati primit -- unul dintre ele fiind sa va mutati-va intr-un apartament mai mic, iar din diferenta de bani veti putea trai foarte bine.

Domnisoara avocat sunteti tinara nu stiti probabil cum se creste un copil.

Acesta e un forum pentru probleme juridice. Daca aveti nevoie de sfaturi despre viata, consulatie psihologica, probabil exista alte site-uri pe care va puteti spune of-ul.

Prezenta/lipsa copiilor nu are nici o legatura cu calitatea unui avocat!
Cum o pot obliga sa ma ajute?

Daca aveti venituri, nu puteti. Daca nu, puteti cere in instanta pensie de intretinere.


Domnisoara avocat sunteti tinara nu stiti probabil cum se creste un copil.Lasati oameni cu experienta care stiu sa dea sfaturi in asemenea cazuri. Mai cresteti! Multumesc.



In primul rand, nu crestem copii in ideea sa aiba cine ne ingriji cand ajungem batrani si bolnavi, sa-i impovaram pe ei, sa le reprosam ca i-am crescut..
Apoi, aveti limba ascutita cu cineva care v-a dat un sfat de bun simt. Poate tot asa ati reusit sa indepartati copilul de dvs.
Succes in gasirea unei solutii prin care sa va obligati copilul sa va dea intretinere daca alte solutii nu va sunt pe plac.
Daca nu vrea sa va ajute, puteti gasi pe altul care s-o faca, tot e bine ca aveti ce da la schimb.

Of Doamne ce greu e cand esti batran si ti-ai inchinat toate viata unui copil care uita de tine la batranete :( .
Numai ca trebuie luate in considerare toate aspectele problemei...daca copilul are timp si putere sa alerge la doua case sa-si ajute parintele sa-si achite obligatiile de mama si sotie la domiciliul actual...Eu care am avut grija printre picaturi de casa proprie cu un copil mic, de mama singura bolnava internata in fiecare luna din cauza bolii de inima la spital, soacra care si ea avea probleme si era si ea internata la alt spital in acelasi timp cu mama...si socrul care a suferit de cancer si apoi decesul mamei si al socrului la doi ani diferenta dupa lungi suferinte ...si soacra care dupa un AVC cu paralizie un an la pat, am reusit sa o aduc la domiciliul meu, s-o vindec, sa o scol, sa mearga cu bastonul...si copilul care incepea scoala si nu voia sa scrie...
Dar daca veti analiza ideile primite de la antevorbitori veti gasi cea mai buna solutie si pentru dv, un tata la pensie....
Caci nu, NU, o puteti obliga pe fata dv sa va ajute cu bani daca nu va intelegeti amndoi (nu conteaza cine e vinovat de neintelegere) dar dvs da puteti lua o masura utila pentru dv...
1) sa va gasiti un apartament mai mic poate o garsoniera, unde cu diferenta de bani sa puteti avea un trai civilizat (fara prea multe frustrari alimentare sau de alte necesitati)
2) sa faceti contract de intretinere pe viata cu un camin de persoane in varsta carora sa le dati apartamentul prea mare pentru dv (daca utilizati internetul puteti gasi o multime de oferte pe net) daca considerati ok oferta unui camin....
3) sa gasiti o alta ruda care sa tina la dv si cu care sa faceti o vanzare cu clauze de intretinere a dv (domnii consilieri v-au facut niste sugestii utile, neaparat sa prevedeti in clauze ca cel caruia i-ati vandut va asigura plata utilitatilor, medicamentelor, consulturilor medicale necesare, curatenie, spalat rufe si alte asemenea )
4) sa discutati cu fiica dvs in prezenta unei rude si poate nu mai aveti nevoie de primele 3 sugestii.
Sa dea Dumnezeu sa gasiti cea mai buna solutie pentru dv si fiica dv sa-si aduca aminte de sacrificiile facute de dv de-a lungul timpului....
:rolleyes:
PT hacman , apreciez acest aspecte relatate de propriile zbateri si eforturile dvs ,sunt de apreciat si laudabile .....dar in spatele acestei povesti relatate de "iconita" se pot ascund multe lucruri nespuse ...pot fi multe frustrari si nemultumiri care o pot motiva pe fica sa lase pe un plan secundar grija pt mama ??? modul cum pune problema si detaileaza "iconita" care o face intrun mod cam abraziv ??? si asta spune cam tot ....X-(
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
victor sorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)