avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua, as dori sa imi raspundeti si mie la o intrebare. lucrez la o firma cu contract de munca din martie 2009. in iunie 2011 am intrat in concediu de 2 ani pt. cresterea copilului iar in 1 iulie 2013 am fost chemat inapoi. Acolo mi s-a spus ca se facuse o greseala si trebuiau sa ma cheme de pe 8 iunie 2013 ( data de nastere a copilului) asa ca m-au pus de am semnat concediu fara plata intre 8 iunie-1iulie2013. intrebarea mea este acum daca voi pleca de la aceasta firma si mi se va aproba somajul de patron, voi beneficia de somaj intru-cat am cotizat la stat mai mult de un an sau ma incurca faptul ca am semnat atunci concediul fara plata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 24 Februarie 2014
1. La revenirea din concediu crestere copil (CCC) nu trebuia sa va cheme patronul sa reluati activitatea, trebuia sa stiti dvs. ca ultima zi in care benficiati de indemnizatie pentru CCC este ziua in care copilul implineste 2 ani iar a doua zi (9 iunie) trebuia sa reluati activitatea.

2. - Pentru a beneficia de indemnziatie de somaj trebuie ca in cele 24 luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- In cazul dvs. cele 12 luni necesare sunt formate din lunile lucrate dupa terminarea CCC la care se adauga (pana la 12) luni lucrate inainte de a intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)
Intrarea tatalui in concediu crestere copil elna80 elna80 buna. am un baietel de 1 an si doua luni si luna aceasta am hotarat sa ma intorc la munca din CIC si am dorit sa intre sotul meu in paternitate. el lucreaza de ... (vezi toată discuția)