avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat intr-o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat intr-o firma

Buna ziua,

sunt asociat intr-o societate comerciala si as vrea sa ies din aceasta firma, va rog frumos sa-mi spune-ti care ar fi pasii pentru a nu mai fi asociat. Aceasta decizie este luata impreuna cu Administratorul firmei.

Va multumesc,
Raluca
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:40, 26 Februarie 2014
Puteti "iesi" din societate cesionand partile sociale pe care le detineti celuilalt asociat (in cazul in care exista) sau unei terte persoane.
Se intocmeste hotarare AGA in acest sens, se face publicitatea la Monitorul Oficial (daca este cazul), se redacteaza un nou act constitutiv, actualizat, si se inregistreaza la registrul comertului.
Faptul ca ati discutat cu administratorul societatii si acesta a fost de acord nu are nicio relevanta, afara de cazul in care adminstratorul detine si calitatea de asociat. Discutiile se vor purta doar intre asociatii societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vnazare firma fara datorii la stat mitachealina mitachealina Vreau sa vand o firma de transport activa, ce detine un camion. Mentionez ca nu are datorii la bugetul de stat, doar la terti, din imprumut firma. Se poate ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Documente necesare retragere administrator din firma criston84 criston84 buna, ma poate ajuta cineva cu informatii legate de documentele care trebuie completate la retragerea unui administrator din firma. multumesc (vezi toată discuția)