avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Bună ziua stimati colegi,
Ce părere aveti de decizia de mai jos ?
Apreciaţi că trebuie introduse acţiuni în instanţă pentru a beneficia de dispoziţiile deciziei ?
Decizia nr.2 in dosarul nr.21/2013
Admite recursul in interesul legii formulat de Procurorul General al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in sensul ca: in aplicarea dispozitiilor art.1082 si art.1088 din Codul civil din anul 1864, respectiv art.1531 alin.(1), alin.(2) teza I si art. 1535 alin.(1) din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, pot fi acordate daune – interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar in conditiile art.1 si art.2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari prin Legea nr.230/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 februari e 2014.
Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedura civila.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 24 Februarie 2014
Textul deciziei este dispozitiv si nu imperativ. (pot fi acordate daune – interese moratorii ....). Intr-adevar, pentru a se beneficia de aceste daune-interese va trebui promovata o noua actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune-interese moratorii roxanas roxanas Unitatea noastra efectuează plăţi eşalonate (trimestriale) a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea unor drepturi salariale ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala - restante salariale Radamante Radamante 1. Avem mai multe titluri executorii referitoare la restante salariale. 2. Instantele au stabilt ca sumele trebuie actualizate cu rata inflatiei. 3. Avand in ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)