avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinte definitive in procesele cu CNADNR
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinte definitive in procesele cu CNADNR

societatea noastra in anul 2012 a primit 14 procese verbale de contraventie, fiindca timp de 2 luni ale anului 2011 autovehiculele societatii (3 la numar) au circulat pe drumurile nationale fara sa detina rovinieta. s-a intamplat acest fapt dintr-o simpla omisiune (persoana care se ocupa de achizitia de roviniete a iesit in concediu de crestere copil, iar cei ramasi nu s-au complicat sa verifice actele).
problema in sine nu ar fi acele procese verbale cu amenzi, ca de "am incalcat, platim", problema e acel tarif de despagubire pe care il solicita CNADNR, care este ca valoare egal cu taxa unei roviniete de 1 an. am contestat in instanta acele procese verbale. fiind reprezentati de o avocata pentru o mare parte din ele am obtinut sentinte definitive si irevocabile de anulare a proceselor verbale.
problema este ca la recursul a unui dosar, avocata nu a mai depus imputernicire avocatiala, iar plangerea a fost anulata (asta luand in consideratie ca exista un contract de reprezentare in baza caruia s-a emis factura care a fost si achitata). cum se poate proceda in aceasta situatie (daca se poate face ceva cu privire la anularea sentintei si reluarea procesului) si daca se poate face reclamatie si impotriva acelei avocate, fiindca nu a fost singura neregula.
si inca o intrebare: cum se pot obtine sentintele definitive de alte instante din tara fara sa ne deplasam pana acolo (ne costa destul de mult)? nu se pot solicita cumva si on-line?
Cel mai recent răspuns: katiusa_77 , utilizator 21:10, 11 August 2014
am tot asteptat raspunsuri la mesajele mele postate in forum, dar niciun avocat inregistrat pe aici nu s-a sinchisit sa-mi raspunda. va multumesc mult. acest fapt m-a determinat sa-mi incerc singura norocul pe la instantele din tara unde aveam deschise dosarele de anulare a proceselor verbale, iar grefierii de la acele instante au fost foarte draguti si m-au indrumat ce trebuie sa fac, iar ceea ce trebuia facut era foarte simplu si nu cred ca merita onorariul suplimentar pe care mi-l cerea avocata: cu 5 lei taxa judiciara achitata la taxe si impozite locale unde isi are firma domiciliu, o solicitare si un plic autodresat si sentinta in original definitiva si irevocabila a ajuns un posesia noastra fara alte cheltuieli.
poate, daca mai multa lume ar proceda in felul acesta, fara sa mai apeleze la serviciile avocatilor, poate si acestia din urma si-ar revizui un pic tarifele.
dar probabil e doar un gand, o dorinta, care va ramane la acest stadiu.
oricum i-am facut reclamatie si avocatei pentru reprezentare defectuoasa in instante la Barou, iar raspunsul venit dupa 3 luni a fost cel asteptat: " nu s-a constatat nicio abatere" . asa ca nu mai avem ce comenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judecatoreasca EmiB EmiB Buna ziua, am de legalizat niste hotarari judecatoresti prin care syunt anulate Procese verbale de contraventie privind rovinieta/Tinand cont ca aceste ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata cristiana cristiana buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat. am luat in 2005 rovinieta pentru primul trimestru pe care am achitat-o dar pe urmatoarele nu le-am luat pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Hartuit de cnadnr harald harald Buna ziua, In 2010, primsc doua amenzi (din judetele Prahova si Giurgiu) cum ca am circulat cu masina far rovinieta. Precizez ca aveam rovinieta platita dar ... (vezi toată discuția)